BMX Race Ljubljana: Italijanu Furlanu dvojna zmaga, Kevinu Bergincu naslov prvaka

Kevin Berginc (Unior Tools Team) je osvojil naslov državnega prvaka v disciplini BMX Race v najbolj konkurenčni in najbolj prestižni starostni kategoriji nad 17 let, Italijan Mattia Furlan (BMX Creazzo) pa je bil v absolutni konkurenci najhitrejši v soboto in tudi nedeljo! Sicer pa smo v BMX Parku Ljubljana videli odlične in zanimive boje v vseh starostnih kategorijah in nov val zanimanja za to olimpijsko disciplino.

Mednarodna dirka in hkrati državno prvenstvo v disciplini BMX, oboje združeno pod enotnim imenom BMX Race Ljubljana, se je zaključilo s podelitvijo naslovov državnih prvakov v sedmih starostnih kategorijah, najbolj prestižen naslov v kategoriji 17+ pa je šel v roke Kevinu Bergincu, članu ekipe Unior Tools Team. Kevin je bil včeraj tretji v absolutni konkurenci, danes pa sta bila z Žanom Godino (KK Črn Trn) edina Slovenca v osmerici finalistov. Žan je v tretji bandi padel, Kevin pa je osvojil absolutno peto mesto, kot najhitrejši domači tekmovalec pa tudi naslov. Zmagal je Mattia Furlan (BMX Creazzo), ki se je tudi že uvrstil v italijansko reprezentanco, kar priča o kvaliteti tekmovalca.

Izjava novega državnega prvaka Kevina Berginca: »Super dirka, super organizacija! Končno se mi je vse poklopilo in sem osvojil naslov državnega prvaka. Več let sem si želel ta naslov, a vedno je šlo nekaj narobe, od izpahnjenega prsta do strgane verige in podobno. To je odlična popotnica za naslednji vikend, ko bom dirkal na svetovnem prvenstvu v 4krosu. Pripravljen sem odlično, cilji so visoki.«

Na dirkah v Ljubljani je nastopilo 68 tekmovalcev iz Avstrije, Italije, Madžarske in Slovenije. V otroških kategorijah sta bila pričakovano najbolj uspešna kluba BSX Racing iz Maribora in Črn trn iz Ajdovščine, ki imata velik podmladek. Mladi tekmovalci domačega kluba (in organizatorja) Rajd pa so bili najbolj uspešni v kategoriji do 13 let, v kateri sta prvo in drugo mesto zasedla Matic Sitar in Žiga Horvat.

V ozadju celotnega dogajanja na BMX progi v Savskem naselju je še veliko več kot samo dirkanje in razglasitev državnih prvakov. Proga ima zdaj vrhunska štartna vrata s hidravličnim sistemom odpiranja in enakim štartnim sistemom kot je v uporabi na vseh večjih BMX tekmovanjih, kar bo močno izboljšalo kvaliteto treningov in omogočalo še boljše delo z mladimi v kolesarski šoli Kolesarskega društva Rajd. Zanimanje za BMX raste – še posebej med mladimi kolesarji – in ta olimpijski šport ima v Ljubljani zagotovo lepo prihodnost.

Rezultati & galerije >>>

#kdrajd, #bmxparkljubljana

Avtor vseh fotografij je Klemen Humar

Zavarovalnica Triglav, d.d.