KoloParki v Ljubljani

KoloParki so sodobna igrišča za otroke vseh starosti in odrasle, poleg vožnje s kolesom pa večinoma omogočajo tudi vožno z rolkami, rolerji ali skiroji. Seveda pa bo grbine in bande najbolj zabavno premagovati z ustreznim gorskim ali BMX kolesom, s katerim boste najbolj izkoristili vse, kar vam ponuja KoloPark.

Ti sodobni, asfaltni pump tracki so lahko poligon za učenje kolesarjenja, lahko so poligoni za pridobivanje fizične moči in piljenje tehnike, ali pa seveda tudi poligon za dirkanje. Vsak izmed ljubljanskih KoloParkov je vreden obiska in na vsakem se boste zelo zabavali!

Kolesarsko društvo Rajd izvaja na KoloParkih številne aktivnosti: treninge v okviru mestne kolesarske šole, delavnice za mladino in odrasle, tekmovanja v seriji KoloPark Pokal, organizacijo dirk, ipd.

Lokacije KoloParkov v Ljubljani:
KOLOPARK SPODNJA ŠIŠKA
Celovška cesta 41, pri Parku Tivoli oz. baru Lepa Žoga, lokacija Google Maps

KOLOPARK BEŽIGRAD
Linahartova cesta, Bežigrad, lokacija Google Maps

KOLOPARK NOVE FUŽINE
Rusjanov trg, Nove Fužine, lokacija Google Maps

KOLOPARK ALEJA
Nakupovalno središče Aleja Šiška, lokacija Google Maps

KOLOPARK NOVO BRDO
Pot Rdečega križa, Novo Brdo, lokacija Google Maps

KOLOPARK VIČ
Cesta v Gorice, Otok športa za vse, lokacija Google Maps

KOLOPARK ŠTEPANJSKO NASELJE
Parmska cesta, Štepanjsko naselje, lokacija Google Maps

KOLOPARK PODUTIK
Dolniška cesta, Podutik, lokacija Google Maps

Uporaba KoloParka je enostavna in varna, spoštovati je treba le pravila uporabe, ki so navedena na tabli ob vstopu na progo. Tehnika vožnje s kolesom in pravila uporabe so opisani tudi na slikah v spodnji galeriji.

NASVET: Pravilna vožnja s kolesom poteka brez poganjanja pedal! Na pedale pritisnite le ob vstopu na progo, nato pa hitrost ohranjate in povečujte le z gibanjem telesa.

Vožnja v parku ni dovoljena brez ustrezne čelade, priporočamo pa tudi uporabo druge zaščitne opreme. Vožnja v parku je na lastno odgovornost. Vozi po svojih zmožnostih, ne pretiravaj in spoštuj druge uporabnike.

Parkiranje je urejeno različno za vsakega izmed KoloParkov posebej. V kolikor je mogoče se do poligona pripeljite s kolesom, sicer pa vozilo parkirajte na označenih javnih parkirnih površinah.

Koristne povezave:
KoloPark Pokal
Pumpaj Slovenija / Pumptrack.si

Ključnik na družabnih omrežjih: #KoloPark #KDRajd

Zavarovalnica Triglav, d.d.