Kolopark pokal

V sezoni 2023 nadaljujemo s serijo zabavnih kolesarskih prireditev s katerimi želimo povezati vse nadebudne kolesarje ter vse ljubljanske KoloParke. Pokal je v prvi vrsti namenjen otrokom in mladini, v sezoni 2023 pa smo dodali še kategorijo za starše (30+). Z nami bosta tudi ambasadorja projekta, vrhunska kolesarja Jaka Remec in Boris Režabek; prvi se prebija v svetovno elito discipline BMX freestyle, drugi je stalen gost največjih tekmovanj v disciplini slopestyle. Oba pa sta vodnjaka znanja na področju kolesarjenja in bosta delila nasvete ter poskrbela za dobro vzdušje.

Pokal bo potekal na sedmih prizoriščih, vedno z enakim konceptom. Vsak udeleženec bo imel dve priložnosti odpeljati najhitrejši možen krog, v končne rezultate se bo seveda zabeležil boljši čas. Zmagovalec dneva bo posameznik ali posameznica z najboljšim časom dneva. Tekmovanje poteka v petih kategorijah oz. starostnih skupinah:

◦ skupina do 11 let,
◦ skupina 11-14 let,
◦ skupina 14-30 let,
◦ licencirani kolesarji do 30 let,
◦ vsi nad 30 let.

Najbolj močno si želimo sodelovanja mladih kolesarjev, ki si želijo na zabaven in sproščen način spoznati s tekmovalnim okoljem. Mnogi izmed vas pa imate tudi že licence, zato smo v tem letu razpisali še to kategorijo.

Datume dirk serije KoloPark Pokal bomo objavljali na spletni strani, na družabnih omrežjih in preko drugih kanalov, vedno najmanj 14 dni pred dogodkom. Serija bo v letu 2023 obiskala vse mestne KoloParke: Aleja, Bežigrad, Nove Fužine, Spodnja Šiška, Štepanjsko naselje, Vič in … (še ne smemo razkriti nove lokacije).

V želji po sproščenih prireditvah za vse tudi ne bo skupnega zmagovalca serije, seveda pa ste vsi vabljeni, da se nam pridružite na vseh lokacijah, kajti med tistimi, ki boste prisotni na vseh prireditvah bomo na koncu izžrebali bogate nagrade.

Prireditev poteka pod okriljem programa Ljubljana je šport Mestne občine Ljubljana, partnerji projekta pa so še Zavarovalnica Triglav, Argeta, G-SHOCK, Bora, POC in seveda Kolesarsko društvo Rajd.

Naslednji razpisani datumi:
30. 5. KoloPark Pokal Nove Fužine
6. 6. KoloPark Pokal Štepanjsko naselje

Zavarovalnica Triglav, d.d.