Izleti in delavnice

Tudi v sezoni 2016 se udeležite brezplačnih kolesarskih izletov Kolesarskega društva Rajd po okolici Ljubljane. Izleti bodo potekali od maja do oktobra, razdeljeni pa so v naslednje kategorije:

  • MTB napredna stopnja – Izleti, na katerih bomo izbirali nekoliko težji teren, še vedno pa bo to zabavna vožnja z normalnim tempom in nikakor ne dirkanje po gozdu. V dobrih dveh urah bomo skupaj odkrili kakšno dobro pot in se dobro nadihali svežega zraka.
  • MTB začetniška stopnja – Izlet po manj zahtevnem terenu, večinoma po makadamih, gozdnih cestah, gozdnih vlakah in tehnično nezahtevnih enoslednicah. Tudi vzponi ne bodo prezahtevni. Izlet je primeren za vse rekreativne gorske kolesarje. Trajanje posameznega izleta: približno 2 uri.
  • MTB z delavnico – Klasičen kolesarski izlet bo popestren z delavnico, katere tema bo servisiranje oz. vzdrževanje kolesa ali opreme, ali pa se bomo posvetili tehniki vožnje in varnosti v naravi. Skupen čas izleta bo znašal približno 3 ure.
  • Cestni – V letošnji sezoni se bomo skupaj vozili tudi s cestnimi kolesi, vsak izmed izletov pa bo trajal približno dve uri. Ker bomo vozili na javnih cestah bodo to resnično izleti in ne dirkanje, kot vedno pa bo poudarek na druženju in spoznavanju drugih kolesarjev in krajev. Enega od izletov bomo popestrili tudi z delavnico na temo varnosti kolesarjev v prometu.
  • Tečaj spretnostne vožnje – bo potekal v novem spretnostnem parku v Podutiku in bo promocijsko izveden brezplačno. Več o aktivnostih boste našli v našem koledarju dogodkov, več o parku pa na tej povezavi.

TESTIRANJE KOLES?
V sodelovanju s kolesarskim centrom Funsports bomo v sklopu izbranih terminov organizirali tudi možnost brezplačnega testiranja katerega izmed testnih koles Trek in Cannondale. Testiranje koles bo na te dni mogoče tudi brez udeležbe na našem izletu, sam izlet pa bo štartal izpred trgovine na Celovški cesti.

KJE IN KDAJ?
Pogosto izhodišče za Rajdove izlete sta trgovina Funsports na Celovški cesti in naša servisna delavnica v Kosezah. Točno izhodišče bomo določili glede na izbrano traso, o vsem pa vas bomo obveščali sproti preko e-pošte, Facebooka in spletna strani.?Običajna ura za začetek izleta je 16.30, v poletni vročini uro kasneje.

KAJ RABIM S SEBOJ?
Kar sicer rabiš na kolesarskem izletu – čelado, kolo, ustrezna oblačila, zaščitno opremo, dovolj pijače in hrane, rezervno zračnico in po želji še kaj; predvsem pa dobro voljo!

OBVEŠČANJE?
Piši nam na info (a) kd-rajd.si in dodali te bomo na seznam prejemnikov e-pošte z datumi in trasami izletov. Prav tako spremljaj našo spletno stran ter profil na Facebooku in Twitterju.

RABIM VEDETI ŠE KAJ?
Vsak udeleženec izleta je odgovoren za svojo varnost! Obvezna je uporaba kolesarske čelade, dolžni pa ste tudi poskrbeti za varno in tehnično brezhibno kolo. KD Rajd skrbi za vodenje po izbrani trasi in organizacijo delavnice, ne prevzema pa odgovornosti za kakršno koli osebno poškodbo ali poškodbo lastnine. Ko bomo vozili skupaj se bomo obnašali primerno in ne bomo namerno uničevali narave ali ogrožali pohodnikov in drugih kolesarjev. Kolesari po zdravi pameti in v skladu s svojimi zmogljivostmi.

INFORMACIJE?
info@kd-rajd.si
031/865 074 (Žan)

CENA?
Izlete društva sofinancira Mestna občina Ljubljana in so brezplačni!

ljubljana

Pokrovitelja izletov in servisnih delavnic sta Unior d.d. s programom kolesarskega orodja ter kolesarski center Funsports:

unior  funsports