Kolesarska šola

Kolesarsko društvo Rajd se ukvarja z vzgojo otrok in mladine v kakovostni in vrhunski šport v treh disciplinah kolesarstva: spust, enduro in BMX. Programi potekajo pod vodstvom strokovno usposobljenega trenerja ter pomočnikov, ki skrbijo za strokovno izvajanje treningov v omenjenih disciplinah. S tem smo lahko oblikovali profesionalne programe vadbe, katerih cena je najnižja možna, saj program sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Program je namenjen članom KD Rajd od 5. do 18. leta starosti. Član Rajda lahko postaneš s prijavo na tej povezavi.

OPIS PROGRAMOV

Spust (DH)/enduro
Program je namenjen kolesarjem, ki želijo izboljšati svoje kolesarsko znanje in tekmovalne rezultate v disciplini spust z gorskimi kolesi (downhill) ali disciplini enduro. Vključuje vadbo za izboljšanje splošne in specialne kondicijske priprave, vadbo za izboljšanje tehnike ter interne dirke, ki služijo kot priprave na pomembne dirke v sezoni. Program vključuje tudi organizacijo odprav na slovenske in izbrane tuje pokalne dirke v spustu v sezoni (stroški posameznih potovanj niso vključeni v ceno programa, organizacija pa je v naši domeni).

BMX
Program je namenjen predvsem (naj)mlajšim kolesarjem, ki se želijo preizkusiti v kolesarskem športu. BMX kolesa in manjša gorska kolesa so zaradi svoje velikosti nadvse primerna za kolesarske začetnike. Poudarek programa je predvsem na učenju in nadgrajevanju osnovnih kolesarskih znanj, druženju ter izboljšanju telesne priprave vadečih.

Udeleženci šole lahko po želji tudi dirkanjo na pokalnih dirkah v Sloveniji in tujini (stroške tekmovanj se plačuje sproti in niso vključeni v ceno programa).

Oba programa vključujeta “suhe” treninge v telovadnicah, trening akrobatike in treninge tehnike vožnje. Vsi treningi potekajo na različnih lokacijah v Ljubljani (Bike Park Ljubljana v Podutiku, Golovec, BMX Park Ljubljana, telovadnice in še kje).

Več informacij o programu, terminih in cenah boste dobili pri vodji programa:

Miha Jakopič,
miha@kd-rajd.si
041 341 232

Zavarovalnica Triglav, d.d.