Bike Park Ljubljana

Bike Park Ljubljana je namenjen prav vsem ljubiteljem gorskega kolesarjenja – začetnikom, izkušenim kolesarjem in seveda tudi vsem vmes. Kot celota je načrtovan v več fazah, prva je bila zgrajena v letu 2015 in na tem delu že lahko pilite svoje veščine: poligon na območju nekdanjega kamnoloma pod Klobukom je sestavljen iz več poti, ki so speljane po zemlji in preko lesenih ovir. Na poligonu boste lahko preverili in izpopolnili svoje znanje ravnotežja, zavijanja, premagovanja različnih elementov in podobno, služi pa tudi kot odlično izhodišče za kolesarske izlete na Klobuk, Toško čelo, Katarino in celotno Polhograjsko hribovje.

Uporaba parka je sicer brezplačna, z nakupom Kolonjete pa pomagaš pri gradnji in vzdrževanju prog. Kupiš jo lahko kar direktno v naši spletni trgovini

Vožnja v parku ni dovoljena brez primerne kolesarske čelade, priporočamo pa tudi uporabo druge zaščitne opreme. Vožnja v parku je na lastno odgovornost. Vozi po svojih zmožnostih in ne pretiravaj. Spoštuj proge in okolico, smeti odnesi v koš za smeti, ne oviraj drugih pri treningu. Dostop do samega poligona je dovoljen samo s kolesi ali peš, avtomobile parkirajte pri avtobusni postaji, na parkirišču nekdanje gostilne ali na drugih urejenih parkiriščih v Podutiku. Zabavaj se!

Lokacija: Podutiška cesta, ob končni postaji avtobusa št. 5 – dostop do parka je po makadamski cesti

Uporabne povezave:
Bike Park Ljubljana na Trailforks
Bike Park Ljubljana na Facebooku

Značka na Instagramu: #bikeparkljubljana