Bike Park Ljubljana

Bike Park Ljubljana je namenjen prav vsem ljubiteljem gorskega kolesarjenja – začetnikom, izkušenim kolesarjem in seveda tudi vsem vmes. Park se gradi in raste od leta 2015 dalje, danes pa se razprostira na dveh osrednjih površinah pod pobočjem Klobuka in na samem Klobuku.

Posamezna območja Bike Parka Ljubljana:
FLOW LINIJE IN VSTOPNA TOČKA: ko pri paviljonih vstopiš v park se pred teboj odprejo številne flow linije, proga za paralelni dvoboj, skakalnice in drugi objekti za učenje gorskega kolesarstva.
FREESTYLE & BIG AIR: nad flow linijami kraljujeta dve liniji velikih skokov, ki sta namenjeni le najbolj izkušenim kolesarjem. Če ne veš kaj bi delal na teh objektih, potem še nisi pripravljen/a.
PUMP TRACK: zemeljski pump track je odličen za ogrevanje in treniranje tehnike na kolesu.
ENDURO: skoraj neposredno nad osrednjim delom parka sta progi Duletova in Primorka, ki že lepo zaokrožita po Klobuku, povezuje pa ju še proga za navzgor.
SKILLS PARK: vzhodno od vstopa v park (v nekdanjem kamnolomu) je poligon za učenje veščin gorskega kolesarstva. Vstop po makadamski cesti.
XC KROG: krajši krog za olimpijski kros se nahaja vzporedno z makadamsko cesto, med skills parkom in osrednjim delom parka.

Park stalno raste in se spreminja, zato ne bodi presenečen nad novimi linjami, prav tako pa računaj na kakšen nov odsek pred teboj! 🙂

Uporaba parka je brezplačna, z nakupom Kolonjete pa pomagaš pri gradnji in vzdrževanju prog. Kupiš jo v naši spletni trgovini

Vožnja v parku ni dovoljena brez ustrezne kolesarske čelade, priporočamo pa tudi uporabo druge zaščitne opreme. Vožnja v parku je na lastno odgovornost. Vozi po svojih zmožnostih in ne pretiravaj. Spoštuj proge in okolico, smeti odnesi v koš za smeti, ne oviraj drugih pri treningu. Dostop do samega poligona je dovoljen samo s kolesi ali peš; avtomobile parkirajte na parkirnih mestih pri paviljonih, na parkirišču nekdanje gostilne ali na drugih urejenih parkiriščih v Podutiku. Zabavaj se!

Lokacija: Podutiška cesta, ob končni postaji avtobusa št. 5 – dostop do parka je po makadamski cesti

Pri vhodu v park je postavljeno servisno stojalo z orodjem za osnovna popravila koles. V kolikor imaš s kolesom večje težave priporočamo servis koles Bikehanic (Stegne).

Uporabne povezave:
Bike Park Ljubljana na Trailforks
Bike Park Ljubljana na Facebooku
Ljubljana MTB Vikend

Ključnik na družabnih omrežjih: #bikeparkljubljana

Zavarovalnica Triglav, d.d.