Rudi Pintar drugi na evropskem pokalu na Češkem

Kolesarski park Špičak je gostil dirko evropske serije iXS EDC, na kateri se je najbolj izkazal Rudi Pintar, član ekipe Sinter Brakes Team. Odlično so nastopili tudi drugi naši člani, smola pa je tokrat doletela Marka Niemitza.

Celotna DH ekipa Sinter Brakes Team je odpotovala na Češko, skupaj z Juretom Žabjekom in Žigo Pandurjem iz ekipe Unior Tools Team. Mladi Rajdovi tekmovalci so zdaj že domači na serijah evropske serije in izvrstni rezultati niso presenečenje. Rudi Pintar je bil v soboto na kvalifikacijah celo najhitrejši v kategoriji moških do 19 let, v nedeljo pa je za zmagovalcem zaostal le desetinko sekunde. Zmagal je Argentinec Ricca Valentin.

Rudi Pintar: “Moja finalna vožnja je bila super, z nekaj napakicami na drsečih skalah. Proga v Špičaku je zahtevna, še posebej v mokrem, saj skale zelo drsijo. Z vikendom sem zelo zadovoljen in želim si samo še več takšnih rezultatov.”

V mlajši kategoriji do 17. let sta bila Žan Pirš in Vidian Rihtar-Šalehar 9. in 14. Marko Niemiz pa je padel že v petek in se je skupaj z ekipo odloči, da na dirki ne bo nastopil, pa čeprav “so vse kosti cele”.

Jure Žabjek in Žiga Pandur sta bila 5. oz. 22. v super finalu!

Čestitke in pohvale vsem kolesarjem!!!

ixsdownhillcup.com

Avtor fotografij: Žiga Koren

Zavarovalnica Triglav, d.d.