iXS EDC Kranjska Gora: 5. in 6. mesto za Žabjeka in Pandurja

Jure Žabjek in Žiga Pandur sta se izkazala na prvi letošnji dirki serije iXS European Cup, ki se je minuli vikend odvila v Kranjski Gori. Jure je bil peti, Žiga pa šesti, do samega vrha pa jima je zmanjkalo čisto malo. Na dirki so nastopili tudi Zarja Černilogar, Rudi Pintar, Jure Cindro in Matjaž Rupar.

Dirka v Kranjski Gori je za nas posebna, saj je to dirka na “domačem” terenu, kolesarski park pod Vitrancem vsi dobro poznamo, na tej progi pa smo vozili že veliko dirk. Otvoritvena dirka sezone iXS je postregla z izjemno konkurenco več kot 400 tekmovalcev iz več kot 30 držav, torej se je v Kranjski Gori zares zgodil pravi spustaški praznik.

Jure Žabjek je bil naš najhitrejši tekmovalec v soboto in tudi nedeljo. V kvalifikacijah je bil 4., za najhitrejšim pa je zaostal le za 0,559 sekunde! Žiga je imel v soboto 3 sekunde zaostanka, kar je bilo dovolj za osmo mesto. Zarja Černilogar je bila med članicami peta, a bolečina v zapestju je bila takrat že zelo huda. Poškodba se vleče še od zimskih priprav v San Remu, ironično pa je padla in se udaril na zadnji vožnji priprav. V finalu je nastopila zelo zadržano in osvojila skromno 11. mesto.

Veliko hitrejša sta bila Jure in Žiga, ki sta osvojila peto in šesto mesto, oba pa sta imela dobre tri sekunde zaostanka za zmagovalcem dirke.

Toliko o nastopih Rajdovcev v dresih ekipe Unior Tools Team, na dirki smo imeli tudi Rudija Pintarja, Matjaža Ruparja in Jureta Cindra. V kategoriji do 19 let je končno 22. mesto zasedel Rudi Pintar, s tem pa je za eno mesto pokvaril uvrstitev s sobotnih kvalifikacij. Jure Cindro je imel prav tako veliko težav v finalu in uvrstitev na 147. mesto je seveda daleč od ciljev in zmožnosti. Matjaž Rupar ni štartal.

V Kranjsko Goro se vračamo že ta vikend, ko bo na sporedu nova dirka, ki bo štela tudi za državno prvenstvo!

iXS European Cup (rezultati, točkovanje)
Bike Park Kranjska Gora

Avtor fotografij: Klemen Humar / klemenhumar.com

Zavarovalnica Triglav, d.d.