Tanja Žakelj na evropskem prvenstvu v olimpijskem krosu

Z napadom v drugi polovici do 7. mesta

Švedska Huskvarna gosti evropsko prvenstvo v olimpijskem krosu in eliminatorju, barve slovenske reprezentance pa je zastopala Tanja Žakelj. V današnji dirki članic je zasedla 7. mesto.

 

Dirka je bila vse prej kot lahka, tekmovalke so morale premagati kar 200 višinskih metrov v vsakem izmed šestih krogov, a še bolj je bilo treba paziti na tekmice. Švicarka Jolanda Neff je spredaj premočno zmagala, za uvrstitve med prvih deset pa se je bil napet boj, in vanj se je še posebej v drugem delu dirke odločno vmešala tudi Tanja Žakelj. Tanja je v Huskvarni seveda nastopila kot članica Slovenske reprezentance.

Tanja Žakelj po osvojenem 7. mestu: »Na štartu sem imela manjše težave, z eno izmed tekmovalk sva se zataknili in tam sem izgubila nekaj mest, a na srečo nisva padli. Nato sem vozila racionalno, da nisem po nepotrebnem trošila moči. Prehitevala sem pametno, na mestih, kjer je bilo to mogoče. Vedela sem namreč, da bo dirka dolga in da bo dovolj časa za vse, seveda pa sem morala tudi paziti na ustrezno hidracijo.

V predzadnjem krogu sem dala vse od sebe in skoraj malo tvegala, da bi šlo v zadnjem krogu kaj narobe. Obrestovalo se je in zagotovila sem si 7. mesto. V zadnjem krogu sem želela še več in sem med vzponom pospešila na delu, kjer podlaga ni bila utrjena in zaradi te napake sem šla po tleh … Z uvrstitvijo sem zadovoljna, naredila sem vse kar se je dalo. Nasploh je bil cel vikend skrajno pozitiven – z lepim vremenom, dobro progo ter odličnim vzdušjem. Tudi naša majhna reprezentančna ekipa je vse opravila brezhibno.«

Zavarovalnica Triglav, d.d.