Sinter Brakes Team

Nadpovprečno hitri mladi kolesarji, podporna ekipa enega največjih kolesarskega društev, ljubljanski proizvajalec zavornih oblog ter podpora drugih partnerjev – to so sestavine uspešne dirkaške ekipe, ki je pustila tudi že evropski pečat.

Kdo je kdo? Sinter Brakes je proizvajalec vrhunskih zavornih oblog za vse vrste vozil, vrsto let vlagajo energijo in znanje tudi v razvoj in prodajo ploščic za kolesa. Najbolj prepoznavne ploščice so v značilni zeleni barvi, ki označuje sestavine za najbolj zahtevne, na voljo pa so tudi druge mešanice. Ploščice Sinter serijsko vgrajujejo nekateri vodilni proizvajalci zavornih sistemov, na njih pa prisegajo številni kolesarji z vse Evrope in tudi širše.
Kdo je KD Rajd ne rabimo razlagati, če še ne veste kdo smo kliknite na vse ostale povezave v zgornjem meniju.

In že smo pri tekmovalcih, ki dirkajo na praktično vseh slovenskih dirkah v spustu, na dirkah evropske serije iXS in še kje drugje. Med njimi so tudi reprezentanti Slovenije. Predstavimo jih v nadaljevanju, še prej pa na kratko o konceptu ekipe.

Sinter Brakes Team je razvojna ekipa za mlade kolesarje, ki jim omogoča stik z elitnimi evropskimi tekmovanji in tekmovalci. Torej preskok naprej od ekipe Rajd Ljubljana in korak proti profesionalnim ekipam, kakršna je tudi Unior/Devinci Factory Racing.

Ekipo v sezoni 2019 tvorijo (vsi dirkajo v disciplini spustu): Marko Niemiz, Žan Pirš, Žak Gomilšček, Rudi Pintar in Tomo Joksimovič Terpin. Vodja ekipe je Žiga Pandur.

Poleg Sinterja in Rajda so partnerji ekipe še Devinci, Mestna občina Ljubljana, Zavarovalnica Triglav, Factory Store s programom Alpinestars ter Unior s programom kolesarskega orodja.

Več o ekipi:
Uradna spletna stran www.sinterbrakesteam.com
Instagram @SinterBrakesTeam #SinterBrakesTeam
Facebook @SinterBrakesTeam

Vas zanima še kaj so dosegli ti mladi kolesarji? Praktično dominirajo v mladinski kategoriji na domači sceni, zmagali pa so tudi že dirke evropskega pokala iXS (posamično in tudi pokal), Žak pa je za piko na i dosegel 2. mesto na dirki svetovnega pokala v Val di Sole. Ni slabo, kajne?