Maruša Tereza je evropska prvakinja v kratkem krosu

Iz dežele grofa Drakule prihajajo izjemne novice, pa se je tamkajšnje Evropsko prvenstvo v gorskem kolesarjenju šele dobro začelo. Maruša Tereza Šerkezi je danes osvojila naslov mladinske evropske prvakinje v kratkem krosu!

Evropsko prvenstvo v olimpijskem in kratkem krosu gosti kraj Cheile Grădiștei v osrčju Romunije, uvod v prvenstvo pa skoraj ne bi moglo biti boljše. Na dirki v kratkem krosu je v svoji ekipi Šerkozavri nastopila Kamničanka s Koroškimi genim Maruša Tereza Šerkezi, članica KD Rajd Ljubljana in predstavnica Kolesarske zveze Slovenije.

Maruša je štartala iz prve vrste. Štart je bil precej hiter. Na razmočeni progi, s precej tehničnimi detajli, ki so zahtevali mirnost in predvsem dobro koncentracijo, je Maruša že v prvem krogu prevzela nadzor nad dirko. V četrtem krogu je imela že 30 sekund prednosti pred drugo zasledovalko, Švicarko Laro Lienher. Na koncu je prednost znašala 23 sekund, kar je bilo več kot dovolj za suvereno zmago, na tretje mesto pa se je uvrstila Madžarka Regina Bruchner.

Maruša Tereza Šerkezi, ki prvo leto tekmuje v kategoriji U19, je tako več kot zasluženo osvojila nov evropski naslov, tokrat v kratkem krosu.

Maruša je po dirki povedala: “Dirka je bila izredno zahtevna. Razmočena proga, tehnični detajli in izredno hiter štart. Morala sem dati vse iz sebe, da sem prišla v ospredje in vzdrževala tempo in prednost pred ostalimi tekmovalkami. Hkrati pa sem se morala izogibati tehničnim napakam, ki te lahko v kratkem krosu hitro stanejo uvrstitve. Za to dirko sem resnično garala celo leto. Hvala vsem podpornikom, družini in navijačem za podporo in razumevanje. V soboto me čaka še ena dirka in prosim, fingers cross. :)”

Čestitke Maruša!

Foto: UEC in Matjaž Šerkezi

Zavarovalnica Triglav, d.d.