BMX Race Ljubljana v znamenju nemških reprezentantov

Z dirko BMX Race Ljubljana se je začela sezona v mednarodni seriji dr. Auer BMX Alpe-Adria, dirka s statusom UCI C1 pa je pomenila tudi že enega izmed vrhuncev sezone za mnoge tekmovalce. Najbolj prestižna zmaga je v kategoriji članov je šla tokrat v roke nemškega reprezentanta Philipa Schauba.

Vikend dirkanja v BMX Parku Ljubljana, še pred tem v petek pa zabavno tekmovanje Argeta Junior KoloPark Pokal pred Alejo, je v Ljubljano pritegnil tekmovalce iz Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije in Slovaške, seveda pa prav tako celotno slovensko BMX sceno. Glavni motiv za člane v kategoriji Championships so bile seveda točke UCI, ki štejejo v kvalifikacijsko kvoto za olimpijske igre, ter bogat nagradni sklad. Za večino domačih in tujih tekmovalcev pa je dirka BMX Race Ljubljana odprla sezono v seriji dr. Auer BMX Alpe-Adria, za mnoge osrednji seriji tekmovalne sezone.

Izmed slovenskih tekmovalcev so slavili Gaj Gorza (TBP Lenart) na nedeljski dirki moških starosti nad 17 let, dve zmagi v dveh dneh pa so osvojili Jošt Ložar (13-14 let), Maj Nanut (11-12 let) in Aleksandar Gajić (9-10 let), vsi člani kluba organizatorja, Kolesarskega društva Rajd. Tudi na sobotni dirki najmlajših tekmovalcev so bili uspešni Slovenci: Rajdovec Feliks Benedik med amaterji starosti 10-12 let, Dominik Belna v skupini 7-9 let ter Brina Frank (oba BSX Racing Team Maribor) v skupini do 6 let.

Sobotno dirko moških nad 17 let je dobil nemec Liam Webster (BMX Team Cottbus e.V.), v nedeljo pa je osvojil drugo mesto na kategorizirani dirki, pred njega pa se je uvrstil rojak Philip Schaub (MSC Ingersheim). Schaub je bil nepremagljiv, dobil je vse tri mote in tako prvič slavil v Ljubljani.

Regijski in hkrati slovenski pokal se nadaljuje v maju v Mariboru, celotna BMX srenja pa se seveda že ozira proti vrhuncu sezone, olimpijski dirki v Parizu.

Glavni pokrovitelj dirke je Mestna občina Ljubljana, partnerji dirke pa so še Zavarovalnica Triglav, Sinter, Unior, Factory Store, Extreme Vital, Bikehanic, Casio, Lumar, Spar OnLine, SelectBox, medijski partner mtb.si in Kolesarska zveza Slovenije.

Povezave:
Uradna spletna stran: https://bmxraceljubljana.si/

Video: Anže Furlan
Foto: Grega Stopar

DIRKA 1 / dr. Auer BMX Alpe-Adria, Slovenski pokal

DIRKA 2 / UCI C1, dr. Auer BMX Alpe-Adria, Slovenski pokal

Zavarovalnica Triglav, d.d.