Maruša odlično na španski turneji

Maruša Tereza Šerkezi je zabeležila dve pomembni zmagi, pa smo šele na začetku sezone 2024. Najprej je slavila na dirki pokala Shimano Super Cup Massi, nato pa še na mednarodni dirki v Chelvi. Obakrat suvereno in obakrat v za Marušo novi konkurenci.

Na svoji prvi dirki v kategoriji junior je slavila s kar štirimi minutami prednosti, s tem pa je prišla tudi do svojih prvih točk Mednarodne kolesarske zveze UCI! Maruša je po dirki povedala: “Prva dirka sezone. Po ne preveč odločnem štartu sem se prebila v ospredje, nato pa le obdržala položaj in se pomerila s tekmovalkami razreda elito in U23. Proga je bila tehnično zanimiva in večinoma naravna, kot traili. Moje prve točke UCI in informacije, kje sem. Glede na to, da so bili na dirki najboljši, kot je recimo Pauline Ferrand-Prevot, je tudi to znak, da me čaka še veliko dela.”

Poročilo na mtb.si.

DRUGA ŠPANSKA ZMAGA
V Chelvi so priredili dirko olimpijskega krosa Internacionales XCO Chelva. Na tehnično zelo zahtevni in suhi dirki so se zvrstila mnoga znana imena svetovnega pokala in tako kot oni, je svojo formo prišla preizkusit tudi naša Maruša Tereza, ki pa je na koncu v svoji kategoriji ponovno zmagala!

Maruša je povedala: “Proga je tehnično kar zahtevna. Vredna svoje kategorije UCI Horse Class. Ne popušča, ne dopušča napak. Stane te padca ali prebite gume. Treba je bilo biti ves čas zbran. Štartala sem iz druge vrste. Z malo hecno pozicijo čisto levo, skoraj za stebrom. Štartala sem dobro. Nisem se zmedla. Fokus. Potegnila naprej na dolgem ravnem odseku štartnega kroga. Vožnja potem je bila “smuth” in sem uživala. V svojem svetu. Tekmovala sem z dekleti kategorije U23, ki so štartale minuto pred nami. V cilj sem zapeljala kot prva v svoji, junior, kategoriji in generalno druga. U23 so imele še en krog, pet vsega skupaj, a sem bila še sveža in bi držala pozicijo. Oči sicer vedno reče: “Zajec je skoraj ustrelil lovca.” A zase vem da bi ga.”

Bravo!

Marušo Terezo spremljaj na Instagramu.

Zavarovalnica Triglav, d.d.