Kolesa za mlade kolesarje iz socialno ogroženih družin

Močno verjamemo v lepoto kolesarstva in si želimo šport približati največjemu številu ljudi, še posebej mladim. Ker pa se tudi zavedamo da je s tem športom povezanih precej stroškov, smo izredno veseli partnerstva s podjetji Extreme Vital, Proloco Trade in Bičikleto, ki so prispevali kolesa za otroke iz socialno ogroženih družin. Mladi oz. njihovi starši ali skrbniki lahko zaprosite za brezplačno uporabo gorskih in BMX koles.

Kolesa so na razpolago članom Kolesarskega društva Rajd in Golovec trails, ki si želijo redno udeleževati vadbe z gorskimi kolesi oz. BMX kolesi in trenutno nimajo možnosti nakupa lastnega kolesa. Kolesa se posodijo za določen čas, član je odgovoren za varno hrambo in vzdrževanje kolesa, dolžina izposoje pa je odvisna od aktualne zasedenosti koles. V primeru velikega števila prošenj bodo kolesa krožila med mladimi kolesarji in bodo tako na voljo vsem zainteresiranim. Na voljo je tudi manjše število čelad.

Gorska kolesa Specialized imajo prednje vzmetenje, 26-palčne obročnike in so na voljo v velikostih XS in S, torej so primerni za otroke in mladostnike.

BMX kolesa Mongoose so na voljo v različnih velikostih, za otroke in mladostnike velikosti od 120 do 170 cm (približno).

Uporaba koles je brezplačna. Če želite kolo za uporabo nam pišite na info@kd-rajd.si; vsaka prošnja bo obravnavana individualno in glede na razpoložljivost koles.

Gorska kolesa Specialized je zagotovilo podjetje Extreme Vital (www.extremevital.com).

BMX kolesa Mongoose sta zagotovili podjetji Proloco Trade (www.prolocotrade.si) in Bičikleto (www.bicikleto.si).

Vsem podjetjem se zahvaljujemo za podporo!

Zavarovalnica Triglav, d.d.