KoloPark Pokal bo povezal vse ljubljanske KoloParke

Kolesarsko društvo Rajd nadaljuje organizacijo zabavnih kolesarskih prireditev s katerimi želijo povezati vse nadebudne kolesarje ter vse ljubljanske KoloParke. KoloPark Pokal je v prvi vrsti namenjen otrokom in mladini, v sezoni 2023 je nova kategorija za starše (30+). Ambasadorja projekta sta vrhunska kolesarja Jaka Remec in Boris Režabek; prvi se prebija v svetovno elito discipline BMX freestyle, drugi je stalen gost velikih tekmovanj v disciplini slopestyle. Oba pa sta vodnjaka znanja na področju kolesarjenja in bosta delila nasvete ter poskrbela za dobro vzdušje.

Pokal bo potekal na najmanj šestih prizoriščih, vedno z enakim konceptom. Vsak udeleženec bo imel dve priložnosti odpeljati najhitrejši možen krog, v končne rezultate se bo seveda zabeležil boljši čas. Zmagovalec dneva bo posameznik ali posameznica z najboljšim časom dneva. Tekmovanje poteka v petih kategorijah oz. starostnih skupinah:
◦ skupina do 11 let,
◦ skupina 11-14 let,
◦ skupina 14-30 let,
◦ licencirani kolesarji do 30 let,
◦ vsi nad 30 let.

V prvi vrsti so vabljeni mladi kolesarji, ki si želijo na zabaven in sproščen način spoznati s tekmovalnim okoljem. Mnogi pa imate tudi že licence, zato je v tem letu razpisana še to kategorijo.

Datumi dirk serije KoloPark Pokal bodo objavljali na spletni strani KD Rajd (www.kd-rajd.si), na družabnih omrežjih in preko drugih kanalov. Serija bo v letu 2023 obiskala vse mestne KoloParke: Aleja, Bežigrad, Nove Fužine, Spodnja Šiška, Štepanjsko naselje in Vič.

Prva prireditev v seriji bo potekala 21. aprila (na predvečer dirke BMX Race Ljubljana) na KoloParku Aleja, in sicer po naslednjem programu:
16.00-16.30 – Prijave
16.00-16.30 – Trening
16.30-17.30 – Tekmovanje
Sledi podelitev darilnih vrečk in zaključek

V želji po sproščenih prireditvah za vse tudi ne bo skupnega zmagovalca serije, seveda pa ste vsi vabljeni, da se nam pridružite na vseh lokacijah, kajti med tistimi, ki boste prisotni na vseh prireditvah bomo na koncu izžrebali bogate nagrade.

Prireditev poteka pod okriljem programa Ljubljana je šport Mestne občine Ljubljana, partnerji projekta pa so še Zavarovalnica Triglav, Argeta, G-SHOCK, Bora, POC  in seveda Kolesarsko društvo Rajd.

Spletna stran: KD Rajd / KoloPark Pokal

Zavarovalnica Triglav, d.d.