BMX Race Ljubljana 2023 vabi z dodatnimi metri proge

Mednarodna dirka BMX Race Ljubljana tudi v letu 2023 gosti evropsko elito, saj je zdaj že “klasika” v pokalu Alpe-Adria BMX, druga dirka v vikendu pa ima še višji status UCI C1, ki najboljšim prinaša kvalifikacijske točke za olimpijske igre. Velika novost letošnje izvedbe, ki bo na sporedu 22. in 23. aprila, je podaljšana proga v parku ob Linhartovi cesti.

Zadnja ravnina proge v BMX Parku Ljubljana je podaljšana za dva objekta, kar bo močno spremenilo dinamiko dirkanja, dodatni metri v samem zaključku proge pa bodo zagotovo vplivali tudi na končne uvrstitve. Kar pa je na dolgi rok še bolj pomembno – ljubljanska proga je s tem postala še kvalitetnejši poligon za treniranje in se je tako približala visokemu mednarodnemu standardu. Mladi slovenski tekmovalci se namreč prebijajo v sam evropski vrh in napredku mora slediti tudi infrastruktura.

V sezoni 2022 je dirka BMX Race Ljubljana z dvodnevnim programom zaključila pokal Alpe-Adria BMX, letošnja ga bo 22. in 23. aprila otvorila, prav tako bo to prva dirka domačega pokala v disciplini BMX race. Najboljše tuje kolesarje seveda bolj zanima nedeljska dirka s statusom UCI C1 in bogatim nagradnim skladom, saj je kvalifikacijsko obdobje za olimpijske igre v Parizu v polnem zagonu in vsaka točka šteje. Dirko C1 si boste lahko ogledali v spletnem prenosu tudi v živo.

Na predvečer dirke bo na KoloParku Aleja v Šiški potekala tudi prva v seriji prireditev KoloPark Pokal; ta je namenjen predvsem mladim in spoznavanju s tekmovalnim kolesarstvom, ambasadorja pokala pa sta letos Jaka Remec in Boris Režabek.

Glavni pokrovitelj dirke je Mestna občina Ljubljana, partnerji dirke pa so še Zavarovalnica Triglav, Sinter, Unior, Factory Store, Bičikleto, Extreme Vital, Bikehanic, Casio, Lumar, Nutrispoint, Liquishot, medijski partner mtb.si in Kolesarska zveza Slovenije.

Lokacija
BMX Park Ljubljana, Stolpniška 1 (ob Linhartovi cesti), Ljubljana

Program tekmovanja
21. 4. ob 15.30 KoloPark Pokal (KoloPark Aleja Šiška)
22. 4. ob 15.30 Dirka 1 – Alpe-Adria BMX/BMX pokal Slovenije
23. 4. ob 12.00 Dirka 2 – UCI C1 & Alpe-Adria BMX/BMX pokal Slovenije (spletni prenos)

Video
Tuji tekmovalci o dirki in prizorišču v Ljubljani:

Povezave
Uradna stran dirke: www.bmxraceljubljana.si
Dogodek BMX Race Ljubljana na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1257013038225670
Video vrhunci sobotne dirke 2022: https://www.youtube.com/watch?v=taFZNwUNBJ

Zavarovalnica Triglav, d.d.