Maruša Tereza Šerkezi evropska prvakinja

V Švici poteka evropsko prvenstvo mladih v gorskem kolesarstvu, znova z velikim uspehom za slovensko reprezentanco. Maruša Tereza Šerkezi je osvojila naslov evropske prvakinje v kategoriji 15-letnic.

Capriasca pri Luganu bo Maruši Terezi zagotovo ostala v lepem spominu, saj je tam danes osvojila svoj prvi naslov evropske prvakinje v olimpijskem krosu ter s tem tudi Sloveniji privozila novo odličje. Maruša Tereza je po dirki povedala: “Za to dirko sem trenirala celo leto in sem zelo vesela, da mi je uspelo zmagati. V drugem izmed treh krogov sem naredila manjšo razliko in jo skušala povečevati do konca, kar mi je na moje veliko veselje tudi uspelo. Proga mi je zelo všeč, sploh kratki in strmi klanci ter tehnični spusti. Hvala vsem, ki so mi stali ob strani in mi pomagali priti do tega rezultata.”

Maruša Tereza je od letošnje sezone članica ekipe Rajd Ljubljana in je nanizala že vrsto uspešnih naslovov, današnja dirka v reprezentančnem dresu pa je seveda kronala uspešno sezono.

Evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu letos poteka na različnih prizoriščih; spust je potekal v Mariboru, dirke v olimpijskem krosu pa so potekale na Portugalskem in sedaj še v Švici. Sledijo še članske dirke v olimpijskem krosu, ki bodo del programa “mega” evropskega prvenstva v Muenchnu, tam bo nastopila še ena Rajdova tekmovalka – Tanja Žakelj (ekipa Unior-Sinter Factory Racing).

Foto: Simon Erjavec

Zavarovalnica Triglav, d.d.