V Ljubljano se vračajo tekmovalci, ki so že pisali zgodovino dirke BMX Race Ljubljana

V soboto in nedeljo bo v BMX Parku Ljubljana dirkalo preko 100 tekmovalk in tekmovalcev iz sedmih evropskih držav. Na štartu tudi lanskoletni zmagovalec, Madžar Bence Bujáki in večkratni zmagovalec iz preteklih let, Italijan Mattia Furlan.

V Ljubljani se nam znova obeta močna mednarodna dirka v disciplini BMX Race, po nižji kategoriji v lanski sezoni bo nedeljska dirka znova označena s kategorijo UCI C1, kar pomeni večje zanimanje tekmovalcev in tekmovalk iz tujine. Sobotna in nedeljska dirka pa štejeta za pokal Alpe Adria BMX in slovenski pokal.

Prijavljenih je več kot 100 tekmovalcev, največ v starostnih kategorijah od 9 do 15 let, kjer se obeta velik boj med domačimi matadorji in gosti iz sosednjih držav. V skupini 11- in 12-letnikov bosta v ospredju Jošt Ložar in Mak Breznik Falk, oba člana Kolesarskega društva Rajd in oba že z uvrstitvijo med prve tri v evropskem pokalu. Jošt na domačem terenu že leta ni bil poražen, konkurenca pa bo v soboto in nedeljo zelo močna.

Na dirko so se prijavili tekmovalci iz Avstrije, Italije, Madžarske, Nizozemske, Slovaške, Švice in Slovenije, v moški kategoriji 17+ oz. elite (kategorije v soboto in nedeljo se nekoliko razlikujejo) sta prva favorita Italijan Mattia Furlan, trenutno 18. na lestvici UCI, in Madžar Bence Bujáki. Mattia ima v Ljubljani že tri zmage, Bence pa je lani dobil eno izmed dirk, enkrat pa bil drugi.

Celoten nedeljski finale si boste lahko ogledali tudi v prenosu na www.bmxraceljubljana.si.

Na dirki ste dobrodošli tudi gledalci, pogoj za vstop na prizorišče je izpolnjevanje enega izmed pogojev PCT.

Glavni pokrovitelj dirke je Mestna občina Ljubljana, partnerji dirke pa so še Zavarovalnica Triglav, Unior, Sinter, Factory Store, medijski partner mtb.si in Kolesarska zveza Slovenije.

BMX Race Ljubljana 2021 – povzetek urnika
7. avgust – štart finala ob 16.30
8. avgust – štarta finala ob 13.00 (prenos v živo!)

Povezave
Uradna stran in posnetek lanskoletne dirke: www.bmxraceljubljana.si
Dogodek BMX Race Ljubljana na Facebooku: https://www.facebook.com/events/3780360838667435/
Video vrhunci sobotne dirke 2020: https://www.facebook.com/KDRajd/videos/320645955752892/

Zavarovalnica Triglav, d.d.