BMX Race Ljubljana odpira domačo sezono in vabi mednarodno konkurenco

Mednarodna BMX dirka BMX Race Ljubljana bo potekala 7. in 8. avgusta, kot vedno do sedaj pa bo združevala mednarodno člansko konkurenco ter mlade talente, ki se tudi sami že dokazujejo na mednarodni sceni in mislijo o dirkanju pod petimi olimpijskimi krogi. Nedeljska dirka ima kategorijo UCI C1 in si jo boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu preko spleta. Sobotna in nedeljska dirka sicer štejeta za pokal Alpe Adria BMX in slovenski pokal.

BMX Race Ljubljana ima za seboj že pet zaporednih izvedb, tradicije dirkanja v BMX Parku Ljubljana ni ustavila niti pandemija. Šesta izvedba prinaša bo potekala 7. in 8. avgusta, po izvedbi leta 2019 znova s statusom dirke 1. kategorije po Mednarodni kolesarski zvezi UCI. To daje dirki večji prestiž in večje zanimanje med tujimi tekmovalci, hkrati pa prinaša tudi odgovornost. Organizacija bo na enako visokem nivoju, kot vsa leta, bogat je tudi nagradni sklad za zmagovalce.

Prijave za dirko še potekajo, do zdaj so se prijavili tekmovalci iz Avstrije, Italije, Nemčije, Nizozemske, Madžarske in Švice, seveda pa bo na štartni rampi v Savskem naselju največ slovenskih tekmovalk in tekmovalcev. Na preteklih izvedbah so smetano v članski konkurenci odnesli tekmovalci iz tujine, kjer je ta olimpijska disciplina še na višjem nivoju. Uspehi preteklih dni so Slovenijo postavili tudi na olimpijski kolesarski vrh, kdo izmed zdajšnjih mladih kolesarjev pa bo morda krojil vrh BMX športa že v Parizu, bolj verjetno pa v Los Angelesu. Za zdaj najbolj vidne rezultate dosegata Jošt Ložar in Mak Breznik Falk – oba člana KD Rajd – in oba se lahko pohvalita z uvrstitvijo na zmagovalci oder dirke za evropski pokal.

Oba dni dirke ste dobrodošli tudi gledalci, pogoj za vstop na prizorišče je izpolnjevanje enega izmed pogojev PCT.

Glavni pokrovitelj dirke je Mestna občina Ljubljana, partnerji dirke pa so še Zavarovalnica Triglav, Unior, Sinter, Factory Store, medijski partner mtb.si in Kolesarska zveza Slovenije.

BMX Race Ljubljana 2021 – povzetek urnika
7. avgust – štart finala ob 16.30
8. avgust – štarta finala ob 13.00 (prenos v živo!)

Povezave
Uradna stran in posnetek lanskoletne dirke: www.bmxraceljubljana.si

Dogodek BMX Race Ljubljana na Facebooku: https://www.facebook.com/events/3780360838667435/

Video vrhunci sobotne dirke 2020: https://www.facebook.com/KDRajd/videos/320645955752892/

Zavarovalnica Triglav, d.d.