Gre se za našo prihodnost

Ne, ne vabimo te na izlet ali delavnico, tudi obiske parkov v času večje gneče moramo odsvetovati. Dober mesec je kar smo izvedli zadnje programe za rekreacijo in z nekaj sreče potovali po zadnjih velikih dirkah sezone ter bežali pred širjenjem virusa. Ves čas in tudi zdaj pa se seveda pridružujemo naporom za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, kar pa hkrati ne pomeni, da sedimo križem rok. Smo pridni, mirno lahko rečemo, da smo ZELO PRIDNI!

V parkih se gradijo nove stvari, pripravljamo prireditve za prihodnje leto, v novih poslovnih projektih združujemo ljubezen do kolesarstva in strokovnost, ki jo želimo deliti z vsemi vami. Zaradi tega smo optimisti in se v tem času brez težav držimo malce “bolj nazaj”. Vemo, da je marsikaj zdaj zelo zapleteno, a hkrati postane marsikaj tudi zelo enostavno, ko zagrabiš za krmilo in usmeriš kolo proti svežemu zraku in naravi. Furamo vsak zase, bo že prišel čas za skupne odprave.

To da smo pridni, smo mislili resno, zato v nadaljevanju nekaj ključnih novosti iz sveta Rajda. Malo za motivacijo in malo zato, da se boste z nami  že zdaj veselili prihoda nove sezone. Gre se za našo prihodnost in vanjo lahko gledamo z optimizmom!

Ostanite zdravi, takoj ko bo mogoče pa spet furamo skupaj!

Ekipa KD Rajd


KAJ JE NOVEGA?

Bike Park Ljubljana – gradimo povsem nov sklop trejlov! Višje po hribu, s super zabavnimi linijami in objekti. Podrobnosti razkrijemo, furalo pa se bo že letos.
BMX Park Ljubljana –  ne gradimo nove BMX proge, jo bomo pa zaščitili pred nepovabljenimi gosti (beri: vozniki skuterjev, ljubitelji radijsko vodenih vozil, sprehajalci psov, odlagalci smeti in še kom). Celoten BMX/dirt park ob Linhartovi cesti bomo s pomočjo Mestne občine Ljubljana ogradili z ograjo in s tem močno povečali urejenost objekta, hkrati pa bomo lahko zagotavljali še boljše vzdrževanje. Več o tem, ko bo ograja postavljena ter določena pravila vstopa in uporabe.
BMX Race Ljubljana – dirko bo potekala 17. in 18. april 2021. Znova bo imela kategorijo UCI C1 in bo štela za pokal Alpe Adria, tako si lahko znova nadejamo dobre mednarodne udeležbe.
Most čez Ljubljanico – Ljubljanska občina bo star vodovodni most čez Ljubljanico pri Črni vasi prenovila tako, da ga bodo lahko uporabljali tudi kolesarji in pešci. Zakaj je to važno za nas? Ker bo omogočalo cel kup novih kombinacij za makadamkanje in že se veselimo novih raziskovanj Barja.
Kolesarska šola & treningi – program je v skladu z navodili vlade začasno ustavljen. Tudi nam ni všeč, ampak zdaj je tako najbolje za vse. Miha vas bo v kratkem povabil na virtualno srečanje in na ta način podal navodila za treninge.
Rabite servis kolesa? Potem boste veseli naslednjega projekta, ki bo tesno povezan z Rajdom in vam ga predstavimo v kratkem!

Seveda se tudi že pripravljamo na sezono 2021 in to na praktično vseh področjih – od načrtovanja prireditev in izboljšav v parkih, delamo prijave na razpise, pripravljamo nove drese, se dogovarjamo s sponzorji in še veliko tega.


KAKO LAHKO POMAGAŠ?

Za začetek še naprej furaj in verjemi, da se bodo stvari postavile nazaj na noge. Seveda pa bomo zelo cenili tudi konkretna dejanja – mnogi ste sami prijeli za lopate in vložili v parke svoj čas in energijo, še veliko več vas je prispevalo z nakupom Kolonjete (še vedno ni prepozno – sredstva gredo v parke in vzdrževanje), številni pa ste se odločili pomagati tudi s tem, da ste nam odstopili 0,5 % dohodnine, ki jo lahko v svojem imenu namenite nevladni organizaciji v javnem interesu.
Tudi Kolesarsko društvo Rajd je seveda med temi organizacijami in zdaj je dober čas, da z malo dela svojega 0,5 % namenite Rajdu in s tem razvoju MTB scene v Ljubljani in okolici. Vsa navodila so na naši spletni strani, po želji vam tudi pošljemo natisnjen obrazec. Pa seveda ne pozabite tega povedati še staršem, babici in dedku, teti in stricu, prijateljem na Instagramu in še komu!


ZVESTI PODPORNIKI RAJDA

Prav je, da pogledamo tudi k našim glavnim partnerjem, ki so poslovanje prilagodili trenutnim razmeram, itak pa so močno prisotni na spletu.

Zavarovalnica Triglav – vsa mogoča zavarovanja lahko sklenete na strani www.triglav.si, posebej pa velja izpostaviti AvtoMobilno zavarovanje v sklopu katerega lahko zavarujete tudi zavarovanje odgovornosti in asistence kolesarjev ter uporabnikov posebnih prevoznih sredstev.

Factory Store – razstavni salon v Grižah je začasno zaprt, spletna trgovina www.factorystore.si pa ima na široko odprta vrata, poleg vse mogoče opreme, oblačil in komponent pa seveda po pošti pošiljajo tudi kolesa! Factory Store je seveda tudi prvi naslov za kolesarsko orodje Unior, s katerim boste lahko opravili vsa vzdrževalna dela na svojem kolesu.

Bičikleto – servisna ekipa ponuja možnost prevzema kolesa na domu ter dostavo nazaj domov, po akcijski ceni pa ponujajo tudi posezonski servis kolesa.

Sinter Brakes – na nedavno prenovljeni spletni strani www.sinter.si boste našli vse informacije s katerimi se boste odločili ali je za vas prava rdeča, zelena, črna ali modra. Nakup zavornih oblog pa je seveda možen pri celi vrsti trgovcev po vsej Sloveniji.

Spletna trgovina Rajd – nekaj super stvari po fajn cenah je na zalogi tudi v naši pisarni. Poglej na shop.kd-rajd.si in morda najdeš kaj zase.

Seveda ne smemo pozabiti na mesto Ljubljana, ki podpira praktično vse programe Rajda. Zdaj je najbolj pomembno, da ste obveščeni o vsem, kar se dogaja v mestu, zato spremljajte spletno mesto www.ljubljana.si, na istem mestu pa se lahko prijavite tudi na dnevne novice, preko katerih boste izvedeli vse za bolj prijetno bivanje.


VAM ZMANJKUJE IDEJ?

Vemo, da ste omejeni na gibanje znotraj občine, vemo pa tudi, da kolo ne počiva v kotu. Zdaj je dober čas za raziskovanje v bližini svojega doma. Če kdaj je zdaj čas za odkrivanje novih terenov, kar je seveda najbolj zabavno početi s furanjem “za nosom”, kakšno idejo pa morda najdeš (ali pa jo deliš z drugimi) na:
https://www.trailforks.com
http://www.singlca.si
https://www.slotrips.si/slo/gorsko-kolesarjenje/det/vse/zahtevnost/desc
http://www.gremonapot.si/kolesarstvo/kolesarske-poti.aspx
https://www.visitljubljana.com/sl/turizem-ljubljana/projekti-turizma-ljubljana/tematske-kolesarske-poti-po-ljubljani/
https://bikebook.si/category/mtb-ture/
https://www.mtbture.com/ture_spisek.php
https://www.strava.com

Vozite po pameti in brez pretiravanja; ne pomagamo, če se poškodujemo. Še bo čas za frčanje na polno, zdaj pa je čas za raziskovanje in ohranjanje forme.

Zavarovalnica Triglav, d.d.