Naš “BEST OF 2019”

Ob koncu leta smo seveda že globoko v snovanju načrtov za leto 2020, hkrati pa je čas za pogled na preteklo leto. 2019 je bilo uspešno na praktično vseh področjih, danes pa bomo osvežili na dogodke, ki so najbolj zaznamovali naše leto.

Vse s spodnjega seznama je pomembno, manjka pa še veliko, kar bi lahko mirno uvrstili nanj, saj vas je Rajdovcev veliko in vsak doda svoj delček v sestavljanko. Zato hvala vsem!

Mladi in rekreacija
GREMO V KOLOPARK
Letošnja novost in takojšnji hit je program Gremo v Kolopark – to so organizirani športni dnevi za osnovnošolce, ki jim predstavimo kolesarjenje in vožnjo v KoloParku. V sklopu programa se je v KoloParku Nove Fužine zvrstilo na stotine otrok in vsem smo malce približali naš šport

RAJDOVA KOLESARSKA ŠOLA
Število učencev v šoli raste od prvega dneva dalje, v letošnjem letu pa smo se že približali številki 140! To je krepko preko 100 mladih, ki redno trenira gorsko in BMX kolesarjenje – nekateri samo za zabavo, drugi s tekmovalnimi ambicijami. NORO!

Prireditve
BMX RACE LJUBLJANA POWERED BY TOYO TIRES
Prva slovenska BMX dirka s kategorijo UCI C1 in najmočnejšo mednarodno udeležbo do sedaj. Dobili smo dva dni odličnega in napetega dirkanja, nedeljsko dirko pa smo tudi prenašali v živo preko spleta. Datum za leto 2020 objavimo v kratkem!

FLAT OUT DAYS LJUBLJANA
V sodelovanju BATT Team in KD Rajd je nastal “mini Crankworx”, ki je privabil 3000 obiskovalcev ter dva dni povsem zapolnil z dirkami, nastopi, zabavo in koncertom. V Bike Parku Ljubljana se znova vidimo med 25. in 27. junijem 2020.

Dirkanje
ŽAK GOMILŠČEK
Žak je svojo zadnjo mladinsko sezono kronal z 2. mestom na evropskem prvenstvu ter 2. mestu na dirki svetovnega pokala v Val di Sole. Član ekipe Sinter Brakes Team bo v novi sezoni vozil v članski kategoriji!

JAKA REMEC
Iz sezone v sezono bolj uživamo v trikih Jake Remca in včasih pozabimo kako zelo mlad je še. To ga ni ustavilo, da ne bi zmagal na postaji svetovne serije FISE v Franciji (med mladinci) ter na tekmovanju Pannonian Challenge osvojil 1. mesto med amaterji.

JOŠT LOŽAR
Če govorimo o mladih je seveda tukaj še Jošt Ložar, katerega starost se je komaj dobro spremenila v dvomestno število. Sezona 2019 je bila zanj zares sanjska, saj je zmagal čisto vse mote in dirke v sezoni, kar je resnično popolna sezona. Ob tem je treba poudariti, da se je poleg domačih udeležil tudi močnih mednarodnih dirk.

TANJA ŽAKELJ
Ledinčanka si z 8. mestom na svetovnem prvenstvu v Kanadi ni privozila le rezultata sezone, ampak je tudi zagotovila mesto za Slovenijo na olimpijskih igrah v Tokiu. Ne pozabimo, da je bila 8. tudi na svetovnem pokalu v Val di Sole!

JURE ŽABJEK
Žal je poškodba znova krojila njegovo sezono, a je Jure “prej in potem” vendarle dosegel nekaj izrednih rezultatov. Najbolj je zasijal na dirki svetovnega pokala v Leogangu, kjer je bil v kvalifikacijah 5., v finalu pa izvrsten 10.!

In še vse ostalo
POSNETEK PRVE LINIJE NA BMX RACE LJUBLJANA
Blaž Oman in Anže Furlan sta se s svojo ekipo zares izkazala pri izvedbi prenosa dirke BMX Race Ljubljana v živo, najbolj pa nam bo seveda ostal v spominu posnetek prve ravnine. Kamera se je po žici vozila vzporedno s kolesarji in posnela akcijo, kot jo še nismo bili deležni. Poglej si še enkrat: tukaj, tukaj in tukaj.

NOVOSTI V BIKE PARKU LJUBLJANA
XC proga, pump track, nova linija “big air” in nova flow linija – le nekaj novosti, ki so vam ob koncu leta na voljo v Bike Parku Ljubljana! Hvala ekipi BATT ter vsem Rajdovcem in prijateljem, ki ste pomagali graditi. Tudi v letu 2020 bomo vihteli lopate in krampe!

NAJBOLJŠA EKIPA
Posebna zahvala gre vsem učiteljem, prijateljem in prostovoljcem, ki sodelujete pri izvedbi programov in skrbite, da so na najvišjem možnem nivoju! Hvala vsem!

NAGRADE
Le kje naj začnemo? Kolesarska zveza je za kolesarko leta izbrala Tanjo Žakelj, še celo vrsto nagrad za posebne dosežke pa je šla v roke drugih Rajdovec. Tudi Športna zveza Ljubljane se je spomnila na uspehe Tanje, na oder pa so na prireditvi v Festivalni dvorani povabili tudi Žaka Gomilščka. Cela vojska Rajdovih tekmovalcev je bila nagrajena na zaključni prireditvi Odbora za gorsko kolesarjenje in BMX, saj so tam podeljevali nagrade za dosežke v slovenskem pokalu. Pika na i je bila seveda nagrada za najboljši klub v spustu. Ne delamo tega zaradi nagrad, ampak priznamo, da je dober občutek če tudi drugi opazijo rezultate trdega dela!

IZVENSERIJSKO
Presenečenje, iskrenost, navdušenje. Ko so nam otroci Osnovne šole Vrhovci pripravili kar celo slikanico s svojimi vtisi s športnega dneva v KoloParku nas je dobesedno “vrglo na rit”. Takšne stvari zares pokažejo da smo na pravi poti, če pa slikanice še niste videli ne na voljo v galeriji na Facebooku.

S tem zaključujemo leto 2019 in vstopamo v 2020 – ter s tem v naše 15. leto delovanja!

Hvala in srečno!

Avtorji fotografij: Klemen Humar, Jan Pirnat, Grega Stopar in drugi

Zavarovalnica Triglav, d.d.