Tanja že sedmič kolesarka leta

Kolesarska zveza Slovenije je razglasila najbolj uspešne tekmovalce in ekipe za preteklo sezono, na podelitvi na Ljubljanskem gradu pa se je znova zvrstilo veliko Rajdovih tekmovalcev. Najprestižnejšo priznanje je po treh letih premora znova v rokah Tanje Žakelj.

Tanja je na odru stala ob Primožu Rogliču, to čast pa si je zaslužila z osmim mestom na svetovnem prvenstvu v Kanadi, 8. mestom na dirki svetovnega pokala v Italiji ter osvojitvijo mesta na Olimpijskih igrah za Slovenijo.

Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) je najboljši mladi kolesar, kar po drugem mestu na svetovnem pokalu v Italiji ni nobeno presenečenje. Za piko na i je bil še 12. na svetovnem prvenstvu, osvojil pa je tudi četrto mesto v evropskem pokalu iXS. Zadnja sezona med mladinci je bila tako nadvse uspešna, Žak se zdaj seli med člane.

Sinter Brakes Team je najboljša gorskokolesarska ekipa sezone! Ekipa deluje v okviru KD Rajd, v njej pa so v sezoni 2019 poleg Žaka nastopali še Marko Niemiz, Rudi Pintar, Žan Pirš in Tomo Joksimović Terpin. Ekipo vodi Žiga Pandur, ki je v imenu ekipe tudi prejel priznanje zveze.

Jaka Remec je prijel priznanje za mlado kolesarsko osebnost leta. Jaka si je priznanje vsekakor zaslužil, saj je med drugim zmagal tudi eno izmed postaj svetovnega pokala.

V imenu celotnega kluba čestitamo vsem kolesarjem in kolesarkam za vse uspehe!

Vsi prejemniki priznanj so objavljeni na strani KZS.

Foto: Prijavim.se

Zavarovalnica Triglav, d.d.