Gremo v KoloPark – generalka več kot uspela

S programom Gremo v Kolopark bi radi vsem pokazali, da je kolesarstvo zelo zanimiv in zabaven, predvsem pa varen šport, če se ga lotimo pravilno. Na poligonih kot so ljubljanski Koloparki ang. pump track se lahko zelo mladi, od 2 leta naprej že učijo kolesarskih veščin, ki jih kasneje na teh istih poligonih še nadgrajujejo. Ta osvojena znanja so neprecenljiva, ko se vključijo v cestni promet ali se odločijo za vožnjo po terenu z gorskim kolesom. Program, ki je natančneje opisan v nadaljevanju največ poudarka daje predvsem razvoju osnovnih tehnik in spretnosti na kolesu.

Koloparki so več kot primerni za razvoj gibalnih sposobnosti. Pozitivna lastnost teh poligonov je tudi ta, da so primerni za vse starostne kategorije in vsakomur, tako začetniku kot že izkušenemu kolesarju, predstavljajo odličen trening in zabavo.

Poligon je postavljen krožno na manjši površini, na njej pa je zaporedje grbin in nagnjenih zavojev (band) kateri nam vsiljujejo svoj ritem. Cilj je, da progo prevozimo samo s »pumpanjem« brez dodatnega poganjanja in iz kroga v krog pridobivamo na hitrosti. Na takšnem poligonu izboljšamo koordinacijo gibanja na kolesu, pridobimo na kondiciji in se hkrati zabavamo. Glavni cilj program je torej izboljšati kolesarsko znanje učencev in s tem povečati njihovo varnost na terenu in v cestnem prometu.

Program je najbolj primeren za učence in učenke od 3. do 9. razreda.

Objavljene fotografije so z druženja z učenci OŠ Nove Jarše, ki so se kot prvi udeležili programa, že sedaj pa so najavljeni razredi drugih osnovnih šol.

V kolikor bi se radi tudi z vašo šolo udeležili programa nam pišite na info@kd-rajd.si.

Zavarovalnica Triglav, d.d.