V Fužinah je zrasel največji KoloPark

Najnovejši in največji KoloPark je zrasel v Fužinah, na vsem mladim dobro znanem griču ob Osnovni šoli Nove Fužine. 200 metrov dolg asfaltni pump track ima kar 700 kvadratnih metrov vozne površine in več različnih linij. Ta trenutek je to največji tovrstni objekt v Sloveniji.

Mestna občina Ljubljana je tako omogočila izgradnjo že tretjega asfaltnega pump tracka v prestolnici, po Spodnji Šiški in Bežigradu so KoloPark dobili še Fužinci. A ker je objekt velik in omogoča obilo zabave ga bodo zagotovo redno obiskovali tudi prebivalci ostalih četrtnih skupnosti. Za samo gradnjo so sicer znova poskrbeli strokovnjaki zavoda Aliansa, za izvajanje izbranih programov na novem poligonu pa bo skrbelo Kolesarsko društvo Rajd.

KoloPark Fužine je enako kot druga dva parka odprt vse dni v letu, uporaba poligona pa je seveda brezplačna. Proga je primerna za vse vrste BMX in gorskih koles, prav tako pa tudi za rolke, skiroje, rolerje, ipd.

Celoten objekt KoloParka zajema 2000 kvadratnih metrov, od tega je vozne površine 700 kvadratnih metrov, na voljo pa je kar 200 metov proge. Ta je prepletena in omogoča različne kombinacije krogov.

Nov asfaltni pump track je bil javnosti uradno predan v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, otvoritve pa se je udeležil tudi župan Zoran Jankovič s svojo ekipo podžupanov in drugih visokih predstavnikov občine.

Zdaj vam pravzaprav preostane le eno – na kolo in preizkusit najnovejši KoloPark v prestolnici.

Lokacija na Google Maps (Rusjanov trg, Fužine)

Avtor fotografij: Klemen Humar

Zavarovalnica Triglav, d.d.