Pumpaj Bežigrad

Zaključena je že osma kvalifikacijska tekma za Pokal Slovenije. Na vrsti je bil še en ljubljanski poligon, karavana se je namreč ustavila v Koloparku za Bežigradom. Počitniško vzdušje in petkovo pozno popoldne, pa še na petek 13. in ob polni luni. No, vse skupaj se je končalo že pred temo.

Tekmovanja potekajo pod pokroviteljstvom lokalnih občin v sodelovanju z mariborskim klubom BSX Racing Team, graditeljem poligonov Alliance ASE in mtb.si. Tokrat je za celotno organizacijo poskrbel ljubljanski KD Rajd in to z vsemi razpoložljivimi člani društva, razen tistih, ki se “potijo” v Andori.

Najhitrejši v Koloparku Bežigrad
Kategorija do 5 let
Najhitrejši trije na bežigrajskem “ovalu” so bili – Denis Plankar s časom 15,18 sekunde, Oliver Hren in Tija Frank.

Kategorija do 9 let
Jošt Ložar je za zmagovalni krog potreboval 11,48 sekunde, na drugo mesto se je uvrstil Mark Harnold Švajger, tretji pa je bil Arne Prešeren.

Kategorija 10 – 13 let
Maks Guštin je postavil nov časovni mejnik v starostni kategoriji. Njegov čas pa 11,30 sekunde. Drugo mesto je osvojil Domen Jeraj, ki je zaostal za 12 stotink, tretji pa Nejc Heric s časom 11,62 sekunde.

Kategorija 14+
Pri Gašperju Hrenu se je štoparica ustavila pri 10,39 sekunde in to je zadoščalo za “neuradni” rekord bežigrajskega Koloparka in hkrati je bilo dovolj za zmago. Na drugo mesto se je uvrstil Jakob Teržan, ki je zaostal za šest stotink, tretji je bil Jan Modrijan s časom 10,67 sekunde.

Kategorija open
Med rolkarji in krotilci skirojev se je skozi grbine in zavoje najhitreje prebil Domen Jeraj, ja tisti Domen, ki je bil drugi med kolesarji v kategoriji do 13 let. Njegov čas na skiroju je znašal 12 sekund in 66 stotink. Drugi je bil Lukas Boc, tretje mesto pa je osvojil Lenart Verbovšek.

Naslednjo kvalifikacijsko tekmovanje bodo gostile Ravne na Koroškem, točen datum sledi.

Vse dodatne informacije najdeš na pumpaj.si, celotno galerijo na našem Facebook profilu

Poročilo smo si sposodili na mtb.si

Foto Klemen Humar

Zavarovalnica Triglav, d.d.