Trije Rajdovci na drugi dirki pokala B4X inverted.si

V soboto je bila v Šempetru pri Gorici na sporedu dirka priljubljenega pokala B4X Inverted.si. Na startu so bili tudi trije rajdovci – Jošt Ložar, Jaka Borštnar in Nejc Heric.

Primorska klasika na pravem pumptracku – brez asfalta, objekti z zemlje in iskanje pravih linij. Druga dirka v seriji B4X Inverted.si je minila v temperaturno nekoliko prijaznejšem vremenu kot lansko leto, a konkurenca je bila močnejša.

V kategoriji do 9 let je imel Rajd dva tekovalca – za čim boljši rezultat sta se borila Jošt Ložar in Jaka Borštnar, v kategoriji do 13 let pa Nejc Heric.

Jošt Ložar je v svoji kategoriji postavil najboljši čas in je na svojo priložnost, da v letošnjem pokalu osvoji še eno zmago čakal vse do finala. V finalu je bil njegov nasprotnik Jakob Praček. s katerim sta uprizorila divji dvoboj, a na koncu je druga zmaga v letošnjem pokalu pripadla Joštu. Jaka Borštnar je na koncu osvojil tretje mesto.

V kategoriji do 13 let je Nejc Heric osvoji četrto mesto in glede na njegovo borbenost, si lahko na naslednji dirki pokal obeta tudi stopničke.

Celotno poročilo sobotne preizkušnje je na voljo na mtb.si, naslednja dirka pokala bo po “počitniškem” premoru na sporedu 25. avgusta v Svetem Juriju (Trebaš).

Zavarovalnica Triglav, d.d.