Jošt se iz Avstrije vrača s tremi zmagami

Vösendorf pri Dunaju je bil zopet srečen kraj za Rajdovo BMX sekcijo. Sicer je na peti in šesti dirki pokala Alpe-Adria BMX barve našega kluba zastopal le Jošt Ložar, a je v svoji kategoriji 7 do 8 let v obeh dnevih dirkanja prikazal odlične vožnje.

V soboto sta bili na sporedu dve dirki, 5. dirka pokala Alpe-Adria in dirka imenovana Open, kjer se pomerijo tekmovalci različnih kategorij, a ne šteje za pokal, temveč služi kot eksibicijsko tekmovanje.

Že na popoldanski dirki je Jošt v konkurenci avstrijskih, slovenskih in madžarskih tekmovalcev dosegel zmago, potem pa je svoj dosežek ponovil še v zgodnje-večernih urah, ko je zmago osvojil še v kategoriji Open.

V nedeljo je bila na sporedu še šesta dirka pokala Alpe-Adria, v Joštovi kategoriji je bilo sicer nekaj tekmovalcev manj kot dan prej, a je vseeno suvereno opravil z moti in se s tremi zmagami uvrstil v finale kjer je prepričljivo osvojil zmago.

Tako se naš mladi Rajdovec iz Avstrije vrača že s šesto zmago v seriji Alpe-Adria BMX. Celotno poročilo lahko preberete na mtb.si.

Naslednja dirka bo meseca junija v madžarskem Sopronu.

Zavarovalnica Triglav, d.d.