BMX pokal Alpe-Adria: Na dirki šest Rajdovcev!

Tretjo in četrto dirko pokala Alpe-Adria je organiziral mariborski klub BSX Racing Team. Ekipa pod taktirko Tilna Franka je odlično pripravila progo in organizacijsko poskrbela za vse najmanjše podrobnosti.

Na dirko je prišlo kar šest Rajdovih BMXarjev. Za senco pod klubskim šotorom in ostalo podporo je poskrbel Žiga Pandur, barve ljubljanskega kluba pa so zastopali: Jošt Ložar, Jaka Borštnar, Matej Gec, Matic Sitar, Nejc Heric in Tim Bratuša.

Sobotno dogajanje je le v finalnih vožnjah zmotil dež, drugače pa je vreme zdržalo. Nedelja je bila sončna, rahlo vetrovna in kot nalašč za dobre predstave tekmovalcev.

V soboto je v kategoriji do 8 let slavil Jošt Ložar, Jaka Boršnar je bil prvi v malem finalu in zasedel končno 9. mesto. Matej Gec je bil v kategoriji do 10 let uvrščen na osmo mesto. V kategoriji 13 in 14 let je bil Tim Bratuša šesti, Matic Sitar je osvojil sedmo mesto, Nejc Heric je bil deseti.

Na nedeljski dirki je v kategoriji do vključno osem let starosti znova slavil Jošt Ložar, v veliki finale se je prebil tudi Jaka Borštnar, ki je na koncu zasedel osmo mesto.

Med dečki starimi devet in deset let je Matej Gec osvojil deseto mesto. V kategoriji 13 in 14 let so dirkali trije predstavniki ljubljanksega kluba. Matic Sitar je osvojil odlično četrto, Tim Bratuša in Nejc Heric sta bila uvrščena na deveto in deseto mesto.

Na kratko o tekmovalcih, ki so zastopali barve ljubljanskega kluba:
Jošt Ložar letos prvič tekmuje v pokalu Alpe-Adria in je v štirih dirkah nanizal štiri zmage. Lani se je preizkušal v pokalu B4X inverted.si kjer je osvojil skupno drugo mesto.
Jaka Borštnar se udeležuje pokala že drugo leto in čisto malo mu manjka, da se pridruži najboljši petirici. Lani je bil Jaka zelo dober v pokalu B4X Inverted.si.
Matic Sitar se je lani preizkusil v kategoriji amaterjev do trinajst let, letos pa vozi s tekmovalno licenco in se je na tretji in četrti dirki odrezal odlično.
– Za Mateja Geca in Nejca Herica je bila mariborska preizkušnja prva dirka s kolesi BMX. Fanta sta dala vse od sebe in vsekakor bosta v nadaljevanju sezone boljša in hitrejša, predvsem pa si bosta nabirala dragocene izkušnje.
Tim Bratuša je zaradi poškodb izpusti lansko sezono in se letos počasi vrača v tekmovalne vode. Glede na njegovo spretnost na kolesu, mu manjka le nekaj vzdržljivosti in prišli bodo tudi rezultati.

Piše Uroš Ložar
Foto: Toni Lukič in Uroš Ložar

Zavarovalnica Triglav, d.d.