Rajd je najboljša MTB ekipa sezone 2017

Kolesarska zveza Slovenije je na tradicionalnem Večeru zvezd razglasila najboljše posameznike in ekipe v sezoni 2017. Kolesarja leta sta postala Monika Hrastnik in Primož Roglič, Rajd pa je prejel nagrado za najboljšo gorskokolesarsko ekipo sezone, trije naši tekmovalci pa priznanja za posebne dosežke.

Zaradi svojih izjemnih dosežkov v sezoni 2017 so nagrade prejeli Jure Žabjek, Marko Niemiz in Rudi Pintar, bistvene razloge za njihova priznanja boste našli v nadaljevanju. Skupek vsega skupnega dela pa je nagrada klubu, in prav na to smo najbolj ponosni – zato, ker je nagrada Rajdu zares nagrada vsem Rajdovcem, od vseh funkcionarjev in operativcev kluba do vseh tekmovalcev ter vseh članov.

Jure Žabjek, Unior Tools Team
Jure je v sezoni 2017 resnično zablestel. Že po prvih dirkah svetovnega pokala se je nehal spogledovati z uvrstitvami v najhitrejšo trideseterico in se podal proti samemu vrhu. Krona vseh odličnih rezultatov je bilo 10. mesto na svetovnem pokalu v Švici, s stalnimi uvrstitvami med najboljših 15 pa je bil večji del sezone »zaščiten« tekmovalec, kar je v svetu spusta zelo velika reč. Ob tem je zmagal še na dirkah evropskega pokala iXS v Kranjski Gori in Willingenu ter slavil skupno zmago v tej prestižni seriji. Nov naslov državnega prvaka in nepremagljivost na domačih dirkah sta ob tem kar samoumevni.
Jure je sezono kronal s končnim 14. mestom v svetovnim pokalom in 8. mestom na lestvici UCI.

Rudi Pintar, Sinter Brakes Team
Tudi Rudi se lahko pohvali z zmago v točkovanju serije iXS, in sicer v kategoriji moških do 19 let. Naslov pokalnega prvaka je povsem zaslužen, saj je bil na odru za zmagovalce na dirkah v Kranjski Gori, Schladmingu in Leogangu. Osvojil je naslov državnega prvaka med mlajšimi člani in nasploh krojil vrh domačih dirk, prvič pa se je preizkusil tudi v svetovnem pokalu.

Marko Niemiz, Sinter Brakes Team
Marko je eden najhitrejših tekmovalcev mlade generacije, kar dokazuje z nenehnimi zmagami med mlajšimi mladinci in je seveda tudi skupni zmagovalec domačega pokala Unior Downhill Cup. Z ekipo Sinter Brakes Team pa je šel tudi na evropsko prizorišče in dosegel štiri uvrstitve med najboljših deset v evropskem pokalu iXS. Krona sezone je zmaga na neuradnem svetovnem prvenstvu International Rookies Championships v spustu za mladince, ki tradicionalno poteka v avstrijskem Serfaus-Fiss-Ladis.

Foto: Grega Stopar

Zavarovalnica Triglav, d.d.