Rajdovci pobrali smetano na DH Maribor

S težko pričakovano dirko v Mariboru se je zaključil letošnji slovenski pokal v spustu, pod Pohorjem pa so se še zadnjič letos izkazali člani spustaške ekipe Rajda. Po zaslugi Jureta Žabjeka in Rudija Pintarja smo slavili v kategorijah elite in U19.

Omenjeni zmagi pa nikakor nista osamljena uspeha Rajdovcev na progi, kjer so se spuščali tudi že najhitrejši spustaši na svetu, vsi skupaj pa si želimo, da bi se pod Pohorje znova vrnil tudi svetovni pokal.

Jure Žabjek, sicer član ekipe Unior Tools Team, je slavil v članski konkurenci, nedeljo pa je sicer začel z drugim mestom v kvalifikacijah. Rudi Pintar v kategoriji do 19 let ni imel takšnih težav, stalno je bil najhitrejši in zmagal brez težav. Jure in Rudi sta tudi zmagovalca skupnega seštevka slovenskega pokala!

Tudi drugi člani ekipe Rajd Funsports so bili odlični. V kategoriji do 15 let je bil le Marko Niemiz hitrejših od naših dveh – Žan Pirš in Vidian Rihtar Šalehar sta bila drugi in tretji.
V kategoriji do 17 let je bil Sebastijan Žibert četrti, Jakob Kovšca pa ni štartal v finalu.
Med člani sta dirkala še Sašo Grubar in Matjaž Rupar ter osvojila 24. oz. 26. mesto.

Čestitke vsem za odlične nastope ter tudi vsem Rajdovcem za podporo tekmovalcem!

Zmagovalca sta po dirki povedala:
Jure Žabjek, 1. mesto v članski konkurenci: “Zelo sem vesel da se je po letih premora dirkanje končno vrnilo v Maribor. Ta proga mi je bila vedno zelo všeč.
Kvalifikacijsko vožnjo sem odpeljal tekoče, v finalu pa sem še malo bolj pritisnil na delih, kjer je bilo treba poganjati. Odprti deli so postali drseči, na gozdnih odsekih pa je bilo vse kot prejšnje dni – prašno in hitro. Super zmaga, pa še domači pokal sem osvojil!”

Rudi Pintar, 1. mesto v kategoriji do 19 let: “Proga mi je bila všeč – bila je suha, hitra in tekoča, malo tudi prašna. Pred finalom je malce deževalo, a  to ni prav nič vplivalo na progo in dirko. Sam sem vozil zelo dobro, brez večjih napak. V veliko pomoč mi je bilo, da sva trenirala skupaj z Juretom Žabjekom in sva skupaj iskala idealne linije.”

Vsi rezultati na strani mtb.si
Rock Radio Džem Festival 2016

Avtorja fotografij: Klemen Humar in Jure Cindro

Zavarovalnica Triglav, d.d.