Teva Rajd Bike Party – fotoreportaža

Tudi uradno smo odprli novi del Bike Parka Ljubljana. Tri flow linije z več skoki in bandami, prav tako pa lepa pot za navzgor, so prava kolesarska atrakcija pod Klobukom, ter odlično dopolnilo spretnostnemu poligonu, ki je oddaljen le nekaj sto metrov.

Komu je Bike Park Ljubljana namenjen?
Vsem gorskim kolesarjem, tudi najmlajšim. V prvotnem delu parka je spretnostni poligon za učenje osnovnih veščin kolesarjenja, včeraj uradno odprti del park pa zajema kratek vzpon ter tri različne linije navzdol, na katerih so majhni in tudi malce večje skoki, bande, zavoji in valovi. Kdor želi se lahko vozi počasi in mimo vseh skokov, bolj spretni in izkušeni bodo manj pritiskali na zavorno ročico in skakali preko vseh objektov. Teren je idealen za učenje, še posebej v družbi učitelja gorskega kolesarstva. Lokacija parka pa nudi tudi idealno izhodišče za vse kolesarske izlete na Klobuk, Toško čelo ali še globlje v Polhograjsko hribovje.

Kdo je park zgradil?
Načrte za vse poti je pripravila ekipa Alliance, za izvedbo in programe skrbi Kolesarsko društvo Rajd, zemljišče pa je prispevala Mestna občina Ljubljana.

Načrti za prihodnost
Kolesarsko društvo Rajd ima poleg tekmovalne ekipe tudi več programov za mlade in vse rekreativne kolesarje. Velik del programov se bo seveda izvajal v Bike Parku Ljubljana, nov poligon pa je še posebej pomembna pridobitev za Rajdovo kolesarsko šolo, ki je namenjena vsem mladim, ki se želijo usmeriti v gorskokolesarska ali BMX tekmovanja ali pa enostavno uživajo na kolesu in nimajo tekmovalnih ambicij. Program šole poteka preko celotnega leta, več informacij je na voljo na www.kd-rajd.si.

Teva Rajd Bike Party
Sončen jesenski dan je bil kot nalašč za druženje v parku! Obisk kolesarjev je bil izjemen, zanimanje pa ni bilo veliko samo za samo kolesarjenje, ampak tudi za delavnici z Žigo Pandurjem in Miho Jakopičem, izlet z Žanom Jurco ter testiranje koles. Vzdušje je bilo sproščeno, naravnost idealno za tovrstno srečanje. Zagotovo se bomo na tak način – s furanjem, dobro hrano, tečaji in zabavnimi tekmovanji družili tudi v prihodnje!

Grem lahko v park tudi sam?
Seveda, vsi kolesarji ste dobrodošli. Uporabljajte čelado in po želji drugo zaščitno opremo ter prilagodite hitrost svojemu znanju. Predvsem pa uživajte!

Značke: #KdRajd, #BikeParkLjubljana

Avtor fotografij je Anže Furlan

Zavarovalnica Triglav, d.d.