KoloPark je tudi uradno odprt / fotoreportaža

“Zanemarjeno parkirišče ob Celovški cesti spremenili v živahen Kolopark,” so zapisali v časopisu Dnevnik in prav nič nimamo za ugovarjati. Vrhunski asfaltni pumptrack na izjemni lokaciji – ni čudno, da je KoloPark v trenutku nova uspešnica Ljubljane.

KoloPark in dan kasneje tudi novi del Bike Parka Ljubljana smo uradno odprli v času Evropskega tedna mobilnosti ter v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana. Novi pumptrack je bil sicer dokončan v začetku septembra, pod načrte pa so se podpisali fantje iz ekipe Fun Tracks Pumptracks ter arhitektka Špela Kokalj.

KoloPark je zaživel v trenutku, ko so umaknili gradbene stroje, še posebej v popoldanskem času ter čez vikende je pol mladih na kolesih, skirojih, rolkah in rolerjih. Seveda bo tudi KD Rajd v prihodnje izvajal programe na tej progi, še posebej kolesarsko šolo za mlade.

Čas Evropskega tedna mobilnosti, kjer igra veliko vlogo prav kolesarjenje, je bil idealen za uradno otvoritev proge. Progo je obiskala velika delegacija Mestne občine Ljubljana, z županom Zoranom Jankovičem na čelu. Podžupan Dejan Crnek se je tudi sam preizkusil na progi, to pa je pohvalila tudi podžupanja Jelka Žekar, ki ima velike zasluge za Teden mobilnosti v Ljubljani. Na progo se je podal tudi Tomaž Grm, predsednik Kolesarske zveze Slovenije, ki se še posebej močno zavzema za mlade kolesarje, pa tudi sicer je sedež zveze čisto blizu proge, v hali Tivoli. Tudi številni drugi predstavniki občine in medijev so preizkusili novo progo, največ krogov pa so na njej seveda naredili mladi iz vseh koncev mesta. Njihovo sporočilo je jasno – takšnih prog si želimo še več in to v vseh delih Ljubljane.

Na otvoritvi smo vzeli v roke tudi štoparico in preverili kdo je na progi najhitrejši in kdo si upa v bandah najbolj nagniti. Učitelji so pokazali pravilno tehniko vožnje, ob tem pa smo se še družili in uživali v prijetnem soncu, ki je grel progo in teraso Lepe Žoge.

KoloPark je odprt – pridi in furaj!

Značke: #KoloPark, #KdRajd

Avtorja fotografij sta Klemen Humar in Anže Furlan

Zavarovalnica Triglav, d.d.