Rajdovci osvojili tri naslove državnih prvakov v spustu

Zarja Černilogar, Jure Žabjek in Rudi Pintar so osvojili naslove državnih prvakov na današnjem državnem prvenstvu v spustu, ki je potekalo v Kranjski Gori. Izjemen klubski uspeh sta dopolnila Žiga Pandur in Žan Pirš s tretjima mestoma.

Državno prvenstvo je potekalo na enaki progi kot evropski pokal iXS pred tednom dni, a razmere so bile zaradi močnega deževja bistveno drugačne, proga pa precej počasnejša. A za čas finala se je dež vendarle ustavil, večjo težavo pa je predstavljal močan veter.

Tekmovalci ekip Rajd-Funsports in Unior Tools Team so osvojili tri naslove prvakov, ter še dve srebrni odličji in več drugih dobrih uvrstitev. Mladinec Rudi Pintar je bil suveren celoten vikend – najhitrejši je bil v polfinalu in nato še v finalu. Tudi mladi Žan Pirš se je izkazal in v kategoriji do 15 let osvojil 3. mesto. Rajdovi tekmovalci, ki nastopajo v dresu profi ekipe Unior Tools Team, so se borili za naslove v najbolj prestižnih članskih kategorijah. Zarja Černilogar in Jure Žabjek sta se veselila svojega petega oz. drugega članskega naslova (Jure je bil najhitrejši že na prvenstvu leta 2012, a takrat je bil še mladinec in zato se mu je priznal mladinski naslov), Žiga Pandur pa je velik uspeh dopolnil s tretjim mestom.

Po dirki državnega prvenstva, ki je hkrati štela tudi za točke slovenskega pokala v spustu, so povedali:
Zarja Černilogar: “Zmage nisem pričakovala, zato je ta še toliko slajša. Moram povedati, da sem zadovoljna z današnjim dirkanjem. Naredila sem nekaj napak, vendar sem se uspela vedno rešiti. To je že moj peti naslov državne prvakinje in čisto vsak ima posebno mesto v mojem srcu. Zdaj grem nazaj do zdravnikov, da bomo ugotovili kaj točno je narobe z mojim zapestjem in določili naslednje korake.”

Jure Žabjek: “Ne bo mi uspelo – to sem si mislil ob prečkanju ciljne črte. Naredil sem nekaj večjih napak, vendar so jih očitno tudi vsi ostali in moj čas je bil dovolj hiter. Pred dirko sem se počutil zelo hitrega, v Kranjsko Goro sem šel branit naslov. Razmere so bile povsem drugačne kot teden dni nazaj na istem terenu, proga je bila počasnejša. Zelo težko je bilo oceniti kako zelo močno lahko spustiš, toda očitno sem našel pravo ravnovesje. Ko sem osvojil prvi naslov je bilo super, tudi njegovo branjenje je bilo super.”

Uvrstitve tekmovalcev ekip Rajd-Funsports in Unior Tools Team na državnem prvenstvu v Kranjski Gori:
U15
3. Žan Pirš

U17
6. Luka Gašperšič
7. Domen Kranjec
8. Jakob Kovšca

U19
1. Rudi Pintar
19. Tilen Tomat

Ženske
1. Zarja Černilogar

Moški
1. Jure Žabjek
3. Žiga Pandur
26. Matjaž Rupar
DNF Vladimir Pakrac

Vsi rezultati so na strani mtb.si
Slovenska kolesarska zveza
Bike Park Kranjska Gora

Avtor fotografij je Klemen Humar / klemenhumar.com

Zavarovalnica Triglav, d.d.