Ekipa Unior Tools Team na svetovnem pokalu v Lurdu

Odštevanje je končano – začenja se nova sezona svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu

Francoski Lourdes bo imel tudi v sezoni 2016 čast otvoriti sezono svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Ekipa Unior Tools team bo nastopila s štirimi tekmovalci, s Škotom Ruaridhom Cunninghamom ter Slovenci Zarjo Černilogar, Žigo Pandurjem in Juretom Žabjekom.

Dirka na tem prizorišču ob vznožju Pirenejev je bila lani izbrana za najboljšo dirko sezone v spustu in tudi letos pričakujemo dobro in napeto dirko, vznemirjenje pa je toliko večje tudi zato ker je to prva dirka sezone z zares vso svetovno konkurenco. Najvišje izmed Uniorjevih tekmovalcev meri Ruaridh Cunningham, ki je lansko sezono končal na robu dvajseterice in se letos že izkazal na močnih dirkah domače serije.

Ob pomanjkanju dirk v zgodnjem začetku sezone, a po zelo dobrih zimskih pripravah, bo ta vikend prvi pravi letošnji test za slovenske spustaše v ekipi. Med njimi je bil lani najbolj uspešen Jure Žabjek, ki je zelo dobro sezono kronal z naslovom evropskega prvaka. Tudi Žiga Pandur je sezono zaključil z odličnim nastopom na svetovnem prvenstvu, medtem ko so bili rezultati v svetovnem pokalu slabši. Poglejmo kako razmišljata oba tekmovalca:

Jure Žabjek: »Letos sem čez zimo veliko delal, pred sezono se počutim zelo dobro. Po testiranjih sem se odločil za eno velikost večje kolo in se na njem počutim še bolje, bomo videli kako se obnese čez vikend na pravi dirki. Lani sem zaradi poškodbe izpustil nekaj dirk, letos si seveda želim čez sezono brez tega. Ciljam na še boljše rezultate v svetovnem pokalu, a se z njimi ne obremenjujem.«

Žiga Pandur: »Nova sezona, nov začetek. Zimsko obdobje je bilo dobro po lanski manj uspešni sezoni. Glede ciljev ne bom govoril o mestih, najbolj pomembno je da uživam na kolesu in dokler uživam bo tudi vse ostalo dobro. Dirke v Lourdesu se že veselim, če bo proga blatna še toliko bolje.«

Zarja Černilogar ima še zelo živ spomin na lansko dirko na tem prizorišču in padec zaradi katerega je ostala brez večjega dela sezone. Težko bi rekli, da bo letos zato vozila zadržano, saj tega že narava discipline na nek način ne dopušča, a zagotovo je bolj pomembno da odpelje dobro in zanesljivo dirko, ter na tem rezultatu gradi na novi poti navzgor.

Kvalifikacijska vožnja bo na sporedu v soboto, odločilna finalna pa v nedeljo.

Ekipa na spletu in družabnih omrežjih:

www.uniortoolsteam.com
Facebook
Twitter
Instagram

utt-lourdes_foto-klemen-humar

Zavarovalnica Triglav, d.d.