Razpis programa Rajd Junior za obdobje 2015/16

Kolesarsko društvo Rajd se ukvarja z vzgojo otrok in mladine v kakovostni in vrhunski šport v treh disciplinah kolesarstva: spust, enduro in BMX. Programi potekajo pod vodstvom strokovno usposobljenega trenerja ter pomočnikov, ki skrbijo za strokovno izvajanje treningov v omenjenih disciplinah. S tem smo lahko oblikovali profesionalne programe vadbe, katerih cena je najnižja možna – program sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Program je namenjen članom KD Rajd od 5. do 18. leta starosti. Član Rajda lahko postaneš s prijavo na tej povezavi.

OPIS PROGRAMOV
DH/enduro program
Program je namenjen kolesarjem, ki želijo izboljšati svoje kolesarsko znanje in tekmovalne rezultate v disciplini spust z gorskimi kolesi (downhill) ali disciplini enduro. Vključuje vadbo za izboljšanje splošne in specialne kondicijske priprave, vadbo za izboljšanje tehnike ter interne dirke, ki služijo kot priprave na pomembne dirke v sezoni.
Program vključuje tudi organizacijo odprav na slovenske in izbrane tuje pokalne dirke v spustu v sezoni 2016 (stroški posameznih potovanj niso vključeni v ceno programa, organizacija pa je v naši domeni).

BMX/B4X program
Program je namenjen predvsem najmlajšim kolesarjem, ki se želijo preizkusiti v kolesarskem športu. BMX kolesa in manjša gorska kolesa so zaradi svoje velikosti primerna za kolesarske začetnike. Poudarek programa je predvsem na učenju in nadgrajevanju osnovnih kolesarskih znanj, druženju ter izboljšanju telesne priprave vadečih.
V sezoni 2016 bomo nastopili na slovenskih dirkah v disciplinah BMX in B4X (tekmovanje B4X je manj strogo z vidika pravil in je namenjeno prav vzgoji mladih). Udeležili se bomo tudi izbranih tekem BMX pokala Alpe Adrija (stroške tekmovanj se plačuje sproti).

V prvem pripravljalnem obdobju (oktober-december) bosta programa vključevala naslednje “suhi” trening v telovadnicah, trening akrobatike, trening tehnike vožnje in priprave. Vsi treningi razen priprav bodo potekali na različnih lokacijah v Ljubljani (Bike Park Podutik, Golovec, telovadnice), priprave pa bodo potekale v Ljubljani, Ajdovščini in Izoli.

Cena programa znaša od 15 do 40 evrov mesečno, odvisno od izbire programa.

Več informacij o programu, terminih in cenah boste dobili pri vodji programa:

Miha Jakopič, e-pošta, 041 341 232

Zavarovalnica Triglav, d.d.