Svetovni pokal: Brez prave formule za Albstadt

Tanja v tednu dni po dirki na Češkem ni našla pravega recepta za uspeh in tudi v Nemčiji dosegla le povprečno uvrstitev. Veliko mest je znova izgubila v uvodnem delu dirke, nato pa sicer napredovala, a razlike so bile že prevelike.
V primerjavi s tekmicami je bil bil prvi krog najslabši, Tanja Žakelj (Unior Tools Team) ga je končala na 28. mestu. Ritem je ujela šele po koncu drugega od sedmih krogov in od tam naprej je šlo bolje. Časi krogov so se malce izboljšali, Tanja je prehitela nekaj tekmic. Dobra vožnja navzdol tokrat ni prinesla velike prednosti, v vsakem krogu sta dva dolga vzpona, kjer pa so noge hitro zapekle. Po uri in 42 minutah dirke se je morala sprijazniti s 25. mestom.
Tanja Žakelj je po dirki povedala: »Od današnje dirke tukaj v Albstadtu sem pričakovala več. Mislim, da sem štartala solidno, ampak vseeno je bila v štartnem in nato še prvem krogu gneča in se nisem najbolje znašla, tako sem imela veliko težav že v prvem krogu. Enako je bilo tudi za vse ostale in to ni izgovor. Že v prvem krogu je nato ena izmed tekmovalk padla tik pred menoj in sem tam zgubila kar nekaj časa in nekaj koncentracije. Sama sebe sem morala prepričat, da me to ni preveč zmotilo in sem nadaljevala v svojem ritmu. Po prvem krogu sem bila okoli 30. mesta, osredotočila sem se nase in nadaljevala s svojo dirko. Na klance je šlo kolikor je šlo, navzdol pa sem vozila v redu in suvereno. Takšen je ta rezultat in iz tega moram zdaj graditi naprej.«
Drugo zmago v sezoni je zabeležila Švicarka Jolanda Neff, v moški konkurenci pa je že 30-ič slavil Julien Absalon.
Pred Tanjo je zdaj nov sklop priprav in analiza prvih dveh dirk. Svetovni pokal pa se nadaljuje z dvema zaporednima dirkama v spustu – v Fort Williamu (Škotska) in Leogangu (Avstrija).

Rezultati na strani UCI
Posnetek dirke na Red Bull TV

Zavarovalnica Triglav, d.d.