Tanja Žakelj: »V vsakem trenutku sem skušala pokazati največ«

Nové Mesto na Moravskem je že bil srečen kraj za Tanjo Žakelj, a letos se sanjski razplet iz leta 2013 ni ponovil. 27-letnica je bila po odličnem srednjem delu dirke ter slabšima začetkom in koncem na koncu 15., kar je seveda manj od pričakovanj.
Štart dirke je bil fantastičen, težave članice ekipe Unior Tools Team in Rajdovke so se začele ob koncu štartnega kroga in se nadaljevale v prvem krogu. Nato je Tanja odločno pritisnila na pedala in odpeljala dva odlična kroga, ob tem pa si krepko popravila položaj na dirki. »V vsakem trenutku sem skušala pokazati največ, in odpeljati fizično in tehnično najbolje kolikor sem lahko. Na sredini dirke mi je šlo odlično, razočarana pa sem nad koncem, saj običajno pridobivam proti koncu, danes pa nisem,« je po dirki povedala Tanja. Res sta bila zadnja kroga slabša in 15. mesto je današnja končna uvrstitev Ledinke.
Za analizo dirke bo dovolj časa v naslednjih urah in dneh, po ‘raznoliki’ dirki pa ima raznolike občutke tudi Tanja sama, ki pravi: »Imam zelo mešane občutke, nisem ne razočarana, ne zadovoljna. Danes je bilo to v danih razmerah največ, kar sem lahko dosegla. Nisem se počutila najboljše, vem pa da sem s trenutno pripravljenostjo sposobna precej višje.« Pozitivne strani dirke moramo iskati v odličnem srednjem delu, kot je bila njena vožnja po časih primerljiva s časi tekmovalk z roba peterice, njena vožnja pa odločna in agresivna – kar se je kazalo na vzponih in spustih.
Dirko v ženski članski konkurenci je dobila Švicarka Jolanda Neff. Svetovni pokal v olimpijskem krosu se nadaljuje prihodnji vikend z dirko v nemškem Albstadtu.
Rezultati na strani UCI
Posnetek dirke na Red Bull TV

Zavarovalnica Triglav, d.d.