DH Buzet: Jure drugič zapored

Na prvi dirki slovenskega pokala v spustu je Jure Žabjek zmagal, Žiga Pandur (oba Unior Tools Team) pa je bil drugi. DH Buzet je dirka prve kategorije in je znova pritegnila močno mednarodno konkurenco, a na zelo zbiti in hitri podlagi pravega dvoma o zmagovalcu ni bilo. Skupni uspeh ekip Unior Tools Team in Rajd Funsports so dopolnili številni drugi tekmovalci, blizu vrha sta bila mladinca Aljoša Mlakar (8. mesto) in Matic Kokelj (12. mesto). Na oder za zmagovalce pa je stopil tudi Matic Kokelj – bil je 3. med mlajšimi mladinci. Čestitke vsem!
Jure in Žiga sta torej ponovila lanski uspeh na tej dirki, Jure pa je hkrati izboljšal še rekord proge, ki zdaj znaša 2 minuti, 22 sekund in 891 tisočink (povprečna hitrost: 42,83 km/h).
Jure Žabjek: “Že prvi dan na progi sem čutil, da je podlaga hitrejša kot lani. Zemlja je bila zelo zbita, mislim pa tudi, da se pozna dejstvo, da letos dirkamo na 27,5-palčnih Sessionih. Konkurenca v Buzetu je bila zelo močna, a mi bolje poznamo progo, je nekoliko specifična. Škoda, ker te dirke ne bo več. Ta proga mi je bila vedno pisana na kožo, vedno sem bil dober.”
Žiga Pandur: “Moj cilj je bil priti v prav dirkaški ritem in ta cilj je dosežen. V Franciji mi na svetovnem pokalu ni šlo, v Buzetu je bilo tako, kot je treba. Proga je specifična in na nek način podobna tisti v Južni Afriki. Pustiti je treba do konca in še malo čez. Enostavno in hitro.”

Rezultati in reportaža na mtb.si
Downhill Buzet

Avtor fotografij je Klemen Humar

Zavarovalnica Triglav, d.d.