Svetovni pokal: Skok v sezono s tremi visokimi uvrstitvami

Najhitrejši spustaši sveta resnično skočijo v novo sezono, saj so skoki na dirkah svetovnega pokala redno daljši od desetih metrov, hitrosti pa vedno hitre. V tem svetu »hitrih in drznih« so se znova dokazali člani ekipe Unior Tools Team, ki so sezono začeli s tremi zelo solidnimi rezultati – 43., 47. in 53. mestom. Žal prihaja iz Lourda tudi malce manj vesela novica o poškodbi Zarje Černilogar.

Prva velika dirka sezona je vedno neznanka, tokrat zaradi povsem nove proge in novega prizorišča še toliko bolj. Tudi ekipa Unior Tools Team je močno spremenjena, prav oba nova člana pa sta vsak po svoje zaznamovala dirkaški vikend. Zarja Černilogar, dvakratna zmagovalka evropskega pokala in članica Rajda, je grdo padla v sinočnjih kvalifikacijah in si poškodovala ramo, dan po poškodbi pa lahko že poročamo o pozitivni volji ter razmišljanju o prihodnjih dirkah. Škot Reece Wilson pa ni samo nov član ekipe, ampak tudi nov član elitne konkurence, na kvalifikacijah je bil s 40. časom tudi najhitrejši član Uniorjeve ekipe.

Današnje finale je potekalo na povsem suhi in prašni progi, ki so jo hitri kolesarji že močno načeli, vsi trije Uniorjevi finalisti so zato raje vozili za odtenek bolj zanesljivo, kar je bila dobra taktika. Rajdovec Jure Žabjek si je včeraj privozil prvo uvrstitev v finale najhitrejših 80, danes pa je bil ob prihodu v cilj tretji, nato pa je zasedel končno 53. mesto. S tem je celo malo presegel skrite želje in se po dirki seveda veselil. Jure je povedal: »Z rezultatom sem seveda zadovoljen, v finalu je šlo vse po načrtih. Nisem pretiraval, sem pa vozil hitro in zanesljivo. Tukajšnja proga je res zelo težka in vedno terja nekaj ”žrtev”, tudi danes so mnogi padli ali poškodovali svoja kolesa. Včeraj sem se prvič uvrstil v finale, danes sem dosegel svoj najboljši rezultat, zato grem na naslednjo dirko še bolj motiviran!«

Reece Wilson, ki je prav tako prestopil v člansko konkurenco, je v finalu pokvaril svoj sobotni rezultat in dirko končal na 47. mestu. Zato pa je napredoval drugi Škot v ekipi – nekdanji mladinski svetovni prvak Ruaridh Cunningham je vozil suvereno, z mislijo na padec izpred dobrega tedna dni ter dolgo sezono, ki še leži pred nami. Kljub temu je bil hiter, dovolj hiter za 43. mesto.

Sezona se je tako končno zares začela in prve točke so razdeljene. Tekmovalci Uniorja so hitri, kar velja tudi za Žigo Pandurja in Nala Otoničarja, ki se sicer nista uvrstila v finale, prav to pa je najpomembnejše pred prihajajočimi dirkami in nadaljevanjem svetovnega pokala na Škotskem.

Celotno galerijo najdete na strani ekipe Unior Tools Team ter profilu ekipe na družabnem omrežju Facebook:
www.uniortoolsteam.com
www.facebook.com/uniortoolsteam

Avtor fotografij je Klemen Humar

Zavarovalnica Triglav, d.d.