Epska Danijel in Uroš

Rajdovci napadamo že na vseh frontah. Tokrat sta se Danijel Kovačič in Uroš Ložar odločila preizkusiti se na še eni nenavadni dirki. Če sta konec avgusta napadla Palmanovo in nočnih dvanajst ur, gresta v polovici januarja še nekoliko bolj ekstremno. Odhajata namreč na Snow Epic, snežno etapno dirko na stari celini, ki pa bo posebna zato, ker se bo tekmovalo zgolj s tolstimi kolesi oziroma ”fat bike-i”. Snow Epic se bo dogajal v Engelbergu, v osrčju švicarskih Alp, in sicer med 14. in 18. januarjem. Na sporedu bo pet etap, ki se bodo zvrstile v treh dneh. Kar nekaj višincev, klasični dual slalom, spust, vzpon in kros … vse v enem. In da bi si Rajdovca, ki drugače nastopata tudi pod imenom SSS – SingleSpeedSlovenia, še malo otežila že tako težko snežno preizkušnjo, bosta nastopila brez prestav. Tako kot vozita tudi na ostalih dirkah. Dirka zna biti izziv, saj je snežna podlaga mnogo bolj nepredvidljiva in nekoliko težje premagljiva kot klasična podlaga po kateri se gorski kolesarji pač preganjajo. Danijel je sicer navdušen ”fat biker”, Uroš pa s tolsteži še nima izkušenj, tako da zna biti zanimivo.
Organizatorji prvega gorskokolesarskega festivala na snegu pa so tisti, ki skrbijo za najbolj znano etapno dirko na svetu – ABSA Cape Epic. Le to pomeni samo eno. Da bo dirka na visokem nivoju ter s kar nekaj zvenečimi imeni. Zaenkrat sta od največjih gorskokolesarskih imen znani le dve: prvi olimpijski zmagovalec v gorskokolesarskem krosu Bart Brentjens in zmagovalec prvega Cape Epica Mannie Heymans.
In kaj rajdovca pričakujeta od dirke? Danijel: “Snow Epic predstavlja odlično priložnost za druženje z mednarodno fatbike skupnostjo. Tudi sama vožnja po urejeni smučarski progi predstavlja uresničitev mojih dolgoletnih sanj. Morda se pa opogumi tudi kakšno od naših smučišč.”
Uroš: “Glede na to, da sem po osemnajstih letih povratnik na tekmovalni sceni in mi je letošnja sezona kar dobro uspela, upam da bo Snow Epic odskočna deska za Cape Epic, ki je moja dolgoletna želja. Sicer me pestijo poškodbe, a mislim, da bom do januarja nared in skušal dirko tudi končati.”
www.snow-epic.com

{gallery}news/2014/12/snow-epic-napoved{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.