Rajdovci znova v vrhu domačih tekmovanj

V dveh dneh so se na dveh ločenih prireditvah dobili najboljši slovenski tekmovalci v gorskem kolesarjenju – nagrade najboljšim v enduru so podelili v Ajdovščini, najboljšim v spustu in olimpijskem krosu pa v Kranju. Člani Rajda ter ekip Unior Tools Team in Rajd-Funsports so znova zabeležili odlične rezultate.
Nejc Rutar je dosegel drugo mesto v seštevku pokala SloEnduro, v sezoni pa je zabeležil kar štiri posamične zmage (Cerkno, Kamplc, Tolmin in Čelešnk)! Brez uvrstitve v Kamniku ni mogel na sam vrh, zmago v pokalu pa je z dvema zmagama in samimi odličnimi uvrstitvami slavil Kristjan Medvešček.
Naši najboljši tekmovalci v spustu in krosu ciljajo visoko v svetovnem pokalu, zato so se lahko udeležili le nekaterih domačih dirk, pa vendar tudi tu dosegli lepe rezultate. Tanja Žakelj je zmagala dve dirki in bila tretja v seštevku pokala v olimpijskem krosu, zmagala pa je Tina Perše pred Nino Homovec.
V spustu je tretje mesto v članski konkurenci osvojil Žiga Pandur, na vrh lestvice pa sta se povzpela Miran Vauh in Aleš Virtič. Jure Žabjek je bil 7., Nejc Rutar pa 13. Tudi Nal Otoničar je bil tretji in sicer v konkurenci mladincev, v petnajstirici pa sta še Aljoša Mlakar na 10. in Žiga Zrimšek na 15. mestu. Najhitrejša mladinca sta Miha Ivančič in Luka Berginc.
Očitno je domača sezona 2014 res v znamenju številke 3, saj je Rajd-Funsports na tretjem mestu tudi v točkovanju klubov v spustu – za ŠKTD Avče in KK Črn trn.

Vsem kolesarjem iskrene čestitke ob koncu sezone ter veliko uspeha v 2015!

Kolesarska zveza Slovenije – Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX
SloEnduro

Foto: Grega Stopar (OGK) in Damjan Kalčič (SloEnduro)

{gallery}news/2014/11/podelitev-ogk{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.