Nagrada Marjana Rožanca Tanji Žakelj

Tanja Žakelj je prejela najvišjo nagrado Mestne občine Ljubljana na področju športa – ugledno nagrado, ki nosi ime Marjana Rožanca, v zgodovino zapisanega z izjemnimi dosežki na področju književnosti in športa. Tanja, članica KD Rajd, si je po zaslugi izredne sezone 2013 prislužila letošnjo nagrado za izjemne dosežke na področju športa.
O sanjski sezoni 2013 smo že velikokrat pisali – dve zmagi na dirkah za svetovni pokal, skupna zmaga v seštevku svetovnega pokala, naslov evropske prvakinje in peto mesto na svetovnem prvenstvu. Evropski prestol je osvojila tudi letos, še izboljšala pa je uvrstitev na svetovnem prvenstvu.
Na prireditvi v Mestnem muzeju sta ji nagrado izročila Zoran Jankovič, župan MOL, ter Alojz Mavrič, predsednik komisije za nagrade Marjana Rožanca. Mestna občina Ljubljana je podelila skupno štiri nagrade, poleg Tanje so letošnji prejemniki še Alena Jakubovska za svoje dolgoletno delo na področju gimnastike, Matija Krnc za tekmovalno, trenersko, sodniško, novinarsko, organizatorsko in funkcionarsko kariero ter Ljubo Jasnič za svoje delo v hokejski in smučarski zvezi ter klubu Ilirija.

Ljubljana.si

{gallery}news/2014/11/marjan-rozanc{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.