SPOROČILO ZA JAVNOST: Tanja skoraj najhitrejša proti koncu, a vendarle le 11.

Tanja Žakelj je začela zelo eksplozivno, se s štarta takoj prebila v vodstvo, a kmalu je bil tempo premočan. Ritem je znova našla v drugem delu dirke, ujela desetouvrščeno Blažo Klemenčič, v ciljnem šprintu pa ni mogla mimo. Na koncu je bila 11., v svetovnem pokalu pa je sedaj deveta. 

Morda so češki organizatorji znova rezervirali le eno prvo mesto za Slovenijo, tega pa je v petek osvojil Miha Halzer v eliminatorju. Tanja Žakelj (Unior Tools Team) se je na prizorišče vrnila kot lanskoletna zmagovalka, zato je bila deležna veliko pozornosti, tudi sama je seveda ciljala visoko. Štartni krog je prevozila na prvem mestu, nato je izgubila stik z vodilnimi in padla na 13. mesto, v drugi polovici dirke pa je znova napredovala. Zadnji krog je prevozila celo z 2. najhitrejšim časom, najhitrejša ali bolje rečeno kar nepremagljiva, pa je bila danes Francozinja Pauline Ferrand Prevot, zelo dobro znana ljubiteljem ženskega cestnega kolesarstva.

»Na tem prizorišču sem zelo motivirana, tudi zato sem dala od štarta do cilja vse od sebe. Štart je bil res močan, potem pa sem preprosto čutila, da tako hitro ne bo šlo naprej. Ostale tekmovalke so bile prehitre,« je po prihodu v cilj povedala Tanja Žakelj. »Odločila sem se, da nadaljujem v svojem ritmu, rabila sem malo sprostitve in na žalost sem to dosegla šele sredi dirke. Od takrat naprej mi je šlo super, tako na vzponih, kot spustih.«

Na ciljno ravnino biatlonskega štadiona Vysočina Arena sta skupaj prikolesarili Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj. Tanja se je proti koncu dirke približala Blaži, v šprintu pa je bila boljša Blaža. Slovenki sta tako končali na 10. in 11. mestu.

Dirka na tem prizorišču velja za eno težjih, saj je na njej veliko težkih vzponov in zahtevnih tehničnih odsekov, a ker je lepo in tekoče speljana je tudi zabavna za voziti. Še toliko bolj to velja zaradi izrednega vzdušja, za katerega poskrbi približno 20 tisoč gledalcev. Tanja je v povezavi s tem dodala še: »To je Sloveniji najbližje prizorišče svetovnega pokala, zato je sem prišlo tudi veliko navijačev iz Slovenije. Moja družina, prijatelji in skoraj vsi vaščani so tukaj. Prav tako je ob progi tudi ogromno glasnih gledalcev … Še vedno mi doni v glavi. V takem vzdušju je res odlično dirkati.«

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se nadaljuje čez teden dni v nemškem Albstadtu, znova z disciplinama olimpijski kros in eliminator.

Ekipa na spletu in družabnih omrežjih:

www.uniortoolsteam.com

Facebook

Twitter

Instagram

{gallery}news/2014/05/nove_mesto{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.