SPOROČILO ZA JAVNOST: Tanja Žakelj znova na odru za zmagovalce

Danes smo videli Tanjo Žakelj v takšni formi, kot smo jo gledali skozi celotno lansko sezono. V Avstraliji sicer ni zmagala, a tudi 5. mesto je odličen dosežek, z novo uvrstitvijo na oder za zmagovalce pa se je tudi povzpela v skupnem seštevku. 

Dirka je bila napeta od začetka do konca, le čisto na vrhu je bilo malce dolgočasno, saj je zmagovalka Eva Lechner kar premočno zmagala. Tanja Žakelj (Unior Tools Team) je štartala iz druge vrste, se takoj prebila v ospredje in bila na v uvodnem delu dirke nekaj časa celo tretja. Nato se je ustalila na petem mestu, tempo pa je v vročini malo popuščal, v zadnjem krogu pa je znova pritisnila na polno.

»Že prvi vtis na tej progi je bil izredno dober in tudi zato sem se počutila bolje, kot v Afriki. Proga je zame ravno pravšnja, z enim daljšim in enim krajšim vzponom. Tudi tehnično je ravno prav zahtevna. Če se dobro počutim in sem sproščena, potem lahko pokažem česa sem sposobna,« je bila po dirki zadovoljna Tanja. Za skupno zmagovalko lanskega svetovnega pokala pa ni pomembna samo uvrstitev sama po sebi, ampak predvsem to, da je bila v borbi za najvišja mesta. »Fenomenalno je bilo znova stopiti na oder za zmagovalce, še bolj pomembno pa je, da sem dobila nazaj tiste prave občutke za dirkanje in sem na progi med najboljšimi.«

Za Tanjo je bil danes štart ključnega pomena, saj je zaradi slabše uvrstitve iz Pietermaritzburga štartala iz druge vrste. Tanja je štartala zelo agresivno, takoj vpela pedala in se do konca štartne ravnine že prebila v ospredje. Po uvodnem krajšem krogu se je dirka nekoliko umirila in lahko je vozila v svojem tempu, okoli nje pa se je zgodilo kar nekaj zamenjav vrstnega reda. Danes torej bistveno drugačen nastop, kot pred 14 dnevi na uvodni dirki svetovnega pokala. Tanja je bila danes bistveno bolj mirna in samozavestna, prišla je v svoj tekmovalni ritem in skozi celo dirko vozila po svojem okusu.

V cilju je prišla sama, z lepo prednostjo pred šestouvrščeno, tako da je lahko mirno dvignila roke v zrak ter pozdravila gledalce. Od tu je pot vodila v zakulisje in na oder za zmagovalce, kar pa je vedno zabavno opravilo.

Krst v svetovnem pokalau v disciplini olimpijski kros je danes doživela Japonka Mio Suemasa, sicer prava legenda v svetu gravitacijskih disciplin. Bila je 26. s krogom zaostanka.

Zmagovalka torej Italijanka Eva Lechner, dirko v moški konkurenci pa je dobil olimpijski zmagovalec Julien Absalon.

Svetovni pokal se zdaj seli na staro celino, naslednja dirka v olimpijskem krosu bo 25. maja v češkem Novem mestu, kjer je Tanja lani osvojila svojo prvo zmago na najvišjem nivoju.

Unior d.d. je lastnik licence Unior Tools Team, KD Rajd ekipo upravlja.

Ekipa na spletu in družabnih omrežjih:

www.uniortoolsteam.com

Facebook

Twitter

Instagram

{gallery}news/2014/04/cairns{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.