SPOROČILO ZA JAVNOST: Gravitacijski dan brez presežkov

Velik uspeh ekipe Unior Tools Team v Južni Afriki se ni ponovil na drugi dirki svetovnega pokala. V avstralskem Cairnsu v zvezni državi Queensland je bil Žiga Pandur 43., Ruaridh Cunningham pa z dvema padcema 54.

Po več deževnih dneh je na progo za spust v Cairnsu danes posijalo sonce, a le na odsekih, kjer to dopuščajo goste krošnje deževnega gozda. Razmere na progi zato niso bile nič boljše, blato je bilo samo bolj lepljivo. Žiga Pandur (Unior Tools Team) je šel na progo kot 45. iz kvalifikacij, tudi današnja vožnja pa ni stekla brez napak. »Razmere na progi so bile zelo težke, že na treningu pa nisem dobil pravega ritma. Za finale sem se zbral, ampak vseeno ni šlo kot sem si zamislil. Naredil sem preveč napak in rezultat je kakršen je. Imaš dobre in slabe dirke, današnja bo zapisana med slednje, naslednjič pa znova napadam na visoko uvrstitev,« je po finalni vožnji povedal Žiga.

Ruaridh Cunningham je bil včeraj brez večjega naprezanja 19., danes je zato upravičeno ciljal na zelo visoko uvrstitev. Želja je bila prevelika, prav tako pa tudi hitrost, kar se je na spolzki podlagi maščevalo. Dvakrat je padel, s tem pa tudi izgubil vse možnosti za visoko uvrstitev. Na koncu je bil 54.

Žensko dirko je dobila Rachel Atherton, dramatično dirko moških pa njen brat Gee. Bolj kot po novem družinskem slavju pa si bomo dirko zapomnili po glasnih navijačih, okolici, številnih rošadah na vrhu ter skoraj neverjetnem padcu gledalca, ki si je »sposodil« kolo padlega tekmovalca, in potem tudi sam grdo padel.

Jutri je dan za dirke olimpijskega krosa, na štartu bo kot edina Slovenka Tanja Žakelj. Ekipa Uniorja bo imela na dirki tudi Mio Suemasa iz Japonske.

Ekipa na spletu in družabnih omrežjih:

www.uniortoolsteam.com

Facebook

Twitter

Instagram

{gallery}news/2014/04/cairnsdh{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.