Hrvaško/Italijanski začetek domače sezone

Medtem, ko Žiga Pandur in Tanja Žakelj dirkata na prvih dirkah svetovnega pokala, so se ostali tekmovalci ekip Unior Tools Team in Rajd Funsports podili po dirkah na Hrvaškem in v Italiji. Na Velem Lošinju je bila dirka prve kategorije v spustu, nad Trstom pa dirka v enduru. Rajdovci smo trikrat stopili na oder za zmagovalce!
Jure Žabjek je na Lošinju lani zmagal, letos pa bil drugi. Vendar je lani dirkal še v mladinski konkurenci, letos pa med člani. Zmagal je Manuel Gruber (Radon Factory DH). V mladinski konkurenci pa je bil hiter Nal Otoničar, bil je tretji za Luko Bergincev (Črn trn/Blackthorn GT) in Miho Ivančičem (Avče). Uvrstitve ostalih rajdovcev najdete v rezultatih (povezava spodaj).
Jure Žabjek: “Finalno vožnjo sem odpeljal brez večjih napak. Bil sem previden, da nisem naredil defekta. Na progi je bilo zelo težko izbrati hitre linije. Zelo sem zadovoljen, da sem na svoji prvi članski dirki dosegel drugo mesto.”
Nal Otoničar: “V nedeljo na prvem treningu sem zlomil levo gonilko ter si poškodoval nogo. Z bolečinami v levi nogi sem se odpravil najprej na kvalifikacije, nato še na dirko. Kvalifikacije sem odpeljal najhitreje, čeprav sem naredil nekaj napak. V finalni vožnji mi je v eni od band zdrsnilo in sem padel. Dvesto metrov pred ciljem sem predrl še gumo in končal na še vedno zelo dobrem tretjem mestu. Proga je bila odlična, hitra ter precej drseča, da o samem ambientu ne govorim.”
Poročilo z rezultati (vse tri povezave vodijo na mtb.si)
Video reportaža
Fotogalerija
Začela pa se je tudi domača enduro serija SloEnduro, v kateri Nejc Rutar brani naslov skupnega zmagovalca. Na dirki 3 Camini nad Trstom (z odseki po slovenskih tleh) je zasedel tretje mesto za Vidom Peršakom (Orbea Geax) in Kristjanom Medveščkom (Blackthorn GT). Nejc je po dirki povedal: “Super organizacija, tako kot izbira tras. Najbolj zahtevna je bila prva, kjer je bilo kar nekaj za pedalirat in katera mi je najmanj odgovarjala. Ostale proge so bile krajše in manj zahtevne. Razen tretje, kjer se nikakor nisem uspel skoncentrirati na progo (bila je zelo ozka, na treningu dvakrat na tleh zaradi udarca z roko v drevo), sem vozil tekoče in brez velikih tveganj prišel v cilj z dobrimi časi. Po prvi tekmi sezone se vedno pokaže, kaj ti manjka in kaj še lahko spremeniš, da bo sezona boljša. Po tej tekmi ostajam pozitivno naravnan, tehnika je dobra, veliko bolj sem navajen na pedala za vpenjanje, fizično pripravljenost se pa tudi da nadoknadit.”
Rezultati (nova povezava na mtb.si)
Video reportaža
Avtorji slik so: Jure Božič in Miha Jakopič (Lošinj) ter Nejc Bole (3 Camini)

{gallery}news/2014/04/losinj-trst{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.