S Tanjo na dobrodelni tek celega sveta

Res smo kolesarsko društvo in najprej kolesarji, a smo tudi veliki navdušenci nad drugimi športi. Mnogi izmed nas je tudi že veliko pretekel, med njimi je zagotovo Tanja Žakelj, ki bo 4. maja svoje kolo pustila doma in se na štartno linijo podala v tekaških copatih.
Tanja bo ena izmed tisočih udeležencev tekaške preizkušnje Wings for Life World Run, ki bo potekala hkrati na več deset lokacijah po vsem svetu. Format tekmovanja je edinstven, saj bodo tekači “bežali” pred ciljno črto. Skupini bodo sledila vozila, ta se bodo prilagajala tempu vseh tekačev na vsem svetu, “ujeti” pa bodo morali končati tek. Na koncu bosta na celem svetu ostala en moški in ena ženska, ki bosta zmagovalka teka, zmagovalca pa bodo razglasili tudi v vsaki izmed posameznih držav.
Tanja Žakelj o teku: “Projekt Wings for Life World Run me je preprosto navdušil. Ima nov in izredno zanimiv format tekmovanja, hkrati pa v vsakemu udeležencu prebudi zavest o dejstvu, da je gibanje (tek) vrednota. Jaz tečem predvsem v času izven kolesarske sezone. Pretekla sem nekaj polmaratonskih razdalj in predvsem uživala v množičnosti tovrstnih prireditev. Tokrat bo ta množičnost razporejena na številnih lokacijah po svetu, kar tudi kaže na svojevrsten projekt. Ker želim biti del tega, se bom prireditve udeležila in poskušala navdušiti tudi čim več ostalih.”
Celoten izkupiček teka bo namenjen neprofitni fundaciji Wings for Life, ki išče zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Teku se lahko pridružiš tudi ti, prijave sprejemajo na spletni strani.
Uradna spletna stran Wings for Life World Run

{gallery}news/2014/03/world-run{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.