Bloudkovo priznanje za Tanjo

Tudi Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj je prepoznal izredne uspehe Tanje Žakelj, ter jo za uspehe v sezoni 2013 nagradil z Bloudkovim priznanjem. Bloudkova nagrada je sicer najvišje državno priznanje Republike Slovenije na področju športa, nagrade pa podeljujejo vse od leta 1965. Bloudkove nagrade so najbolj cenjene, takoj za njimi pa so Bloudkova priznanja.
Ob prejemu priznanja, v roke ga je prejela iz rok Mira Cerarja, je Tanja povedala: “Stopili smo že globoko v 2014, toda še kar naprej prejemam priznanja za sezono 2013. Veseli me, da je komisija za podeljevanje Bloudkovih nagrad tako nagradila lanske uspehe, ob tem pa seveda čestitam tudi vsem drugim prejemnikom nagrad in priznanj. Zahvaljujem se trenerju in ekipi, ki so bili tudi ta večer z menoj, najboljši del večera je seveda kot ponavadi sledil uradnemu programu …”
Še ena nagrada je šla v kolesarske roke in sicer Mateju Mohoriču, prav tako za pomembne tekmovalne dosežke. Sicer pa Bloudkove nagrade še ni prejel kolesar in morda bosta prav Tanja ali Matej tista, ki bosta v prihodnosti deležna te časi (vsi nagrajenci od leta 1965 dalje).
Foto: Grega Stopar

{gallery}news/2014/01/bloudkove-nagrade{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.