Tanja kolesarka leta, Rajd klub leta

Kolesarska zveza Slovenije se je na prireditvi Večer zvezd še enkrat spomnila največjih uspehov letošnje sezone ter podelila priznanja najboljšim. Med njimi je bila v ospredju seveda Tanja Žakelj, ki je bila ponovno izbrana za kolesarko leta – tokrat za sezono v kateri je osvojila svetovni pokal ter evropsko prvenstvo. Za kolesarja leta so izbrali Mateja Mohoriča, svetovnega prvaka v cestnem kolesarstvu med mlajšimi člani.
Najboljši gorskokolesarski klub sezone je KD Rajd, ki je nanizal številne uspehe z ekipama Unior Tools Team in Rajd-Trek. Ob tem se zahvaljujemo vsem članom, ki ste pomagali ustvarjati to izredno sezono! Že drugič smo najboljši gravitacijski klub v državi, hkrati pa imamo še nekaj državnih naslovov ter izredne rezultate z največjih svetovnih dirk. Najboljši cestni klub sezone je Adria Mobil.
Tanja je ob priložnosti povededala: “Seveda sem nagrade zelo vesela, še bolj pa me razveseljujejo rezultati, ki sem jih dosegla tekom sezone in so hkrati razlog za podeljeno nagrado. Vem, da slednji niso le plod mojega dela, temveč dela ekipe in širše skupnosti okrog mene. Upam, da nas številni dogodki in podeljene nagrade še močneje povezujejo in bomo v novo sezono vstopili neobremenjeno, polni moči in elana ter novih idej.”
Tanja je seveda tudi v izboru CyclingNewsa za najboljšo kolesarko leta, zanjo lahko glasujete na tej povezavi.
Avtorja fotografij sta Marko Kopač in Rajko Petek

{gallery}news/2013/11/vecer-zvezd{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.