Iz Maribora s tremi državnimi prvaki

Državni prvenstvi v olimpijskem krosu in spustu sta potekali na isti dan, a na različnih lokacijah. Prvo na novem prizorišču v Kočevju, drugo na vsem dobro znanem prizorišču v kolesarskem parku pod Pohorjem. In prav od tam prihaja odlična novica, saj smo Rajdovci dobili kar tri državne prvake: Žigo Pandurja med člani, Jureta Žabjeka med mladinci ter Nala Otoničarja v kategoriji do 17 let. V Kočevju je Tanja Žakelj medtem osvojila drugo mesto, zmago in s tem tudi naslov državne prvakinje je osvojila Blaža Klemenčič. Prvi reportaži iz Kočevja in Maribora sta že objavljeni na mtb.si, sami pa bi želeli izpostaviti še odlične čase naših najhitrejših spustašev, ki so vsak zase dominirali v svojih kategorijah. Čestitke pa gredo seveda tudi drugim Rajdovcem za dobre nastope na obeh prizoriščih.
Po današnjih dirkah so povedali:
Tanja Žakelj: “Kot vodilna v svetovnem pokalu in evropska prvakinja s porazom na državnem prvenstvu ne morem biti zadovoljna. Po odlični sezoni forma pada, zato rabim malo počitka. Vseeno je bila dirka izredno zanimiva. Prevzela sem odgovornost favoritke in narekovala tempo vse do zadnjega kroga, v slednjem pa je bila Blaža močnejša. Tudi proga ni bila ravno po mojem okusu, raje imam bolj tehnične in tekoče. Ponovno pa sem imela številčne navijače, ki so me glasno vzpodbujali!”
Žiga Pandur: “Danes nam je bilo vreme naklonjeno, zato je bila proga za finale skoraj idealna. V finalni vožnji sem na začetku vozil malenkostno previdno, nato pa sem začel pritiskati in doživel skoraj polet čez krmilo, od tam naprej pa sem našel pravi ritem proge in odpeljal tako, kot je treba. Drugi zaporedni naslov mi pomeni veliko, še posebej ker sem letos postavil tudi najboljši čas dneva. Lani je tega dosegel Jure Žabjek.”
Nal Otoničar: “Dirka se je odvijala po mojih željah, zato sem tudi z rezultatom seveda zadovoljen. Proga je bila hitra in boljša, kot sem pričakoval.”
Avtorja fotografij: Klemen Humar (Maribor) in Tine Mahkovec (Kočevje)

{gallery}news/2013/7/dp{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.